Smoutebollen

2005-12-29
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
    20 gr verse gist
    1 dl melk
    1 dl water
    4 eetlepels suiker
    1 vanillestok (of kaneel)
    4 eieren
    bloemsuiker

Werkwijze

Stap1

· Kook de melk met de in 2 gesneden vanillestok
· Los de gist op in lauw water
· Meng de bloem en het gistmengsel
· Meng de eierdooier en de lauwe melk en voeg die beetje bij beetje toe aan het deeg
· Klop de eiwitten stijf met suiker en meng die voorzichtig onder het deeg
· Laat het deeg 15 min rijzen
· Schep met een lepel het deeg in een frituurpan op maximum temperatuur 3 à 4 min
· Serveer in een puntzak met massa’s bloemsuiker

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door ranja aan 29-12-2005

    wat is dit voor iets?????????

  2. Geplaatst door ellouisa aan 29-12-2005

    soort oliebollen

  3. Geplaatst door karima aan 29-12-2005

    Lijkt me wel lekkr meid,, maar jammer dat je geen foto hebt.

  4. Geplaatst door bnioukilya aan 29-12-2005

    het zijn eigenlijk oliebollen, alleen noemen we ze in Belgiê smoutebollen en doen we er geen rozijnen in. Maar het is eigenlijk hetzelfde recept.

  5. Geplaatst door wafaa aan 30-12-2005

    wat is bloemsuiker?

  6. Geplaatst door Anem aan 31-12-2005

    poedersuiker

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.