Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

2024-10-31
  • Opbrengst : 4 porties
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 1m
  • Klaar in : 2m
Beoordeel dit recept:

De Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen is een iconisch gerecht in de Marokkaanse keuken. Dit gerecht is niet alleen geliefd vanwege zijn rijke smaken, maar ook vanwege de bijzondere combinatie van zoet en hartig. De tajine zorgt ervoor dat het rundvlees heerlijk mals wordt, terwijl de smaak van pruimen en amandelen zich perfect mengt met warme kruiden zoals kaneel, kurkuma en saffraan. De toevoeging van honing en geroosterde amandelen zorgt voor een extra laag van zoetheid en knapperigheid, wat dit gerecht ideaal maakt voor een speciaal diner.

In Marokko wordt de Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen vaak geserveerd bij feesten en speciale gelegenheden, maar ook thuis wordt het vaak bereid. Het gerecht is makkelijk te combineren met Marokkaans brood om de saus mee op te eten, en een frisse salade of een kopje muntthee maakt de maaltijd compleet. De tajine is niet alleen een manier van koken, maar ook een manier om mensen bij elkaar te brengen en te genieten van heerlijk eten.

Dit recept geeft je stap voor stap instructies om zelf een authentieke Marokkaanse Tajine te bereiden. Benieuwd naar andere Marokkaanse gerechten? Kijk dan eens naar deze verzameling recepten voor meer inspiratie!

Ingrediënten

  • 500 g rundvlees (in blokjes)
  • 200 g gedroogde pruimen
  • 50 g amandelen (geroosterd)
  • 1 grote ui (fijn gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl saffraan (vooraf in warm water geweekt)
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie

Werkwijze

Stap1

Verhit de olijfolie in een tajine of stoofpot en voeg de ui toe. Bak tot de ui glazig is.

Stap2

Voeg het rundvlees toe en bak totdat het lichtbruin is.

Stap3

Voeg knoflook, kurkuma, gemberpoeder, kaneel, zwarte peper en zout toe. Roer goed door.

Stap4

Voeg de saffraan met zijn weekwater toe aan de tajine en giet 250 ml water erbij. Breng aan de kook, dek af en laat op laag vuur 1,5 tot 2 uur sudderen.

Stap5

Voeg de pruimen en honing toe en laat nog 10-15 minuten sudderen, totdat de pruimen zacht zijn.

Stap6

Voeg de geroosterde amandelen en sesamzaadjes toe vlak voor het serveren. Garneer met verse peterselie.

Serveer Tip:

Serveer de Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen direct in de tajine, zodat het gerecht goed warm blijft en de smaken zich blijven ontwikkelen. Combineer het met vers Marokkaans brood (khobz) om de rijke saus mee op te deppen. Een frisse salade, zoals komkommer-tomatensalade met munt en citroen, past perfect bij de zoete en hartige smaken van de tajine. Voor een authentieke Marokkaanse ervaring kun je er een glaasje muntthee bij schenken. Deze combinatie zorgt voor een gebalanceerde, feestelijke maaltijd die ideaal is om te delen met familie en vrienden.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Eiwit

    30 g
  • Koolhydraten

    45 g
  • Vetten

    20 g
  • Vezels

    5 g

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.