Koffiebroodjes

2012-08-04
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Overheerlijke koffiebroodjes met banketbakkersroom

Ingrediënten

  • Nodig voor het deeg:
    - 500 gram Bloem
    - 25 gr. Verse gist
    - 3 eetlepels suiker
    - 50 gram Zachte boter
    - 1 eidooier
    - zout
    - 3dl melk
    Nodig voor de vulling:
    - 1 pakje Banketbakkersroom (kan je ook zelf maken, super makkelijk en lekker )
    - 1 theelepel citroenrasp
    - 100 gram Rozijnen
    - Abrikozenjam voor het bestrijken.

Werkwijze

Stap1

Aan de slag:
De bloem moet je samen met het suiker, boter, eidooier, en 3dl warme melk kneden tot een mooi soepele deeg. Dan laten rijzen voor een uur. De banketbakkersroom klaarmaken en koelen.

Na een uur ga je het deeg uitrollen tot een lap van 30 bij 50cm. Je strijkt er de room overheen, Je laat 3 cm van de rand onbesmeerd. Daarna strooi je de rozijnen overheen, en je rolt het deeg langzaam op tot een rol. Dan krijg je een rol van 50cm lang. Die snij je in plakjes van 2cm. Zet ze op een bakplaat met bakpapier bekleed. En laat ze nog eens 30min rijzen. Verwarm de oven op 220 graden. Na 30 minuten doe je de bakplaat erin, als je ze eruit haalt bestrijk je ze met warme abrikozenjam.

Nou smul ervan! Ze zijn echt heerlijk, je kan er dagen van eten!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 26
Beoordeel dit recept

26 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door sandra aan 06-08-2012

    hallo,
    een vraagje hoe maak je zelf room?

  2. Geplaatst door najat-el aan 07-08-2012

    Dag Sandra,
    Ik heb zojuist geplaatst hoe je banketbakkersroom zelf kan maken. Succes

    Najat

  3. Geplaatst door naamloos1 aan 07-08-2012

    Zijn het ook zachte broodjes of meer koek/bood achtig?

  4. Geplaatst door najat-el aan 08-08-2012

    Nee ze zijn lekker zacht.

  5. Geplaatst door sandra aan 09-08-2012

    hallo Najat,

    ik heb ze gemaakt ze waren heeerlijk!!!!

  6. Geplaatst door najat-el aan 10-08-2012

    Wat goed om te horen!!

  7. Geplaatst door najat-el aan 10-08-2012

    Wat goed om te horen!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.