Heerlijke Red Velvet Cake

2019-09-22
  • Opbrengst : 1
  • Bereidingstijd : 60m
  • Kooktijd : 60m
  • Klaar in : 2:00 u
Beoordeel dit recept:

Deze red velvet is heerlijke taart. Ik gebruik altijd mijn standaard cake recept en heb daar nog een beetje cacao en rode kleurstof bij gedaan.

Ik gebruik hier een mok waar 200 ml in kan. 3/4 betekend drievierde dus net geen volle mok. Tl is theelepel, el is eetlepel.

Amerikaanse taart

Een Red velvet cake (Rode fluweeltaart) is een donker- of lichtrode taart. De taart heeft een witte topping, meestal van roomkaas of witte chocolade. De rode kleur van de taart is uit rode biet of van rode voedingskleurstof. In de taart zit verder vaak karnemelk, boter, cacao en bloem. Er bestaan ook variaties met pure of melkchocolade. Er zijn ook cupcakes van.

De taart komt oorspronkelijk uit Amerika. Eind jaren negentig is de taart bekender geworden buiten Amerika.

Ingrediënten

  • - 3/4 mok suiker
  • - 3/4 mok zonnebloemolie
  • - 1 mok melk
  • - 2 mokken bloem
  • - 1 bakpoeder
  • - 1 vanillesuiker
  • - 3 el donkere cacao
  • - kwart tl rode voedselkleurstof
  • - 3 middelgrote eieren
  • - Krem Santi (Heb ik bij de Turkse winkel gehaald)

Krem santi

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven op 150 graden. De cake moet langzaam bakken.

Stap2

Doe olie, suiker en vanillesuiker in een kom en mix het met een staafmixen voor een paar minuten. Doe dan melk erbij en mix het weer even door. Voeg de eieren toe en mix het weer voor een paar minuten. Doe dan 1 mok bloem en bakpoeder erbij en mix het weer een paar minuten. Doe dan laatste mok bloem, cacao en kleurstof bij mix het tot een gladde massa. Het kan dat het donkerroze uitziet, dat is niet erg het word donkerder tijdens het bakken. Als je deeg te licht is doe je er nog een beetje rode kleurstof en cacao bij. Doe het beslag in een ronde bakvorm. Bak het dan in de oven voor ongeveer 50 minuten. Zet de oven ietsje hoger op 165 graden en laat het nog 10 minuten bakken.

Stap3

Let goed op de oven, maar niet de oven open maken. Elke oven is anders. Als je ziet dat de cake te snel gaar word en heeft geen 50 minuten nodig zet het dan ietsje lager. En als je ziet dat de cake nog niet gestegen is na een half uur zet je het ietsje hoger.

Stap4

Laat de cake dan afkoelen. Snij de bovenkant van de cake een klein stukje af en draai de cake om. Snij het dan door zodat je twee delen hebt, om de cake te vullen met Creme. Let wel op dat de cake goed afgekoeld is. vul de cake met Creme aan de binnenkant en buiten. Maak het glad met een spatel. Verkruimel dat stukje cake wat je afgesneden heb en versier daarmee de taart.

Stap5

Laat het in de koelkast tot gebruik. De creme blijft ook buiten de koelkast heel lang goed, zelfs in warme ruimtes.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 30
Beoordeel dit recept

30 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

  • Chocolade paastaart

    Chocolade paastaart

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.