Chocoladefekkas – chocoladekoekjes zonder bakken

2005-10-28
Beoordeel dit recept:

Chocoladefekkas, chocoladekoekjes zonder bakken. Voor deze heerlijke koekjes heb je geen oven nodig dus dat is lekker simpel.

Ingrediënten

  • Ingrediënten:
  • - 250 gram in een droge pan gegrillde pinda's (grof gehakt);
  • - 250 gram biscuits (gemalen);
  • - 60 gram cacaopoeder;
  • - 125 gram honing;
  • - 500 gram pure chocolade (gesmolten au bain marie);
  • - 125 gram roomboter (gesmolten);
  • - 1 ei (losgeklopt).

Werkwijze

Stap1

Hoe maak je het:

Vermeng alle ingrediënten goed met elkaar;

Stap2

Vorm lange "worsten" van het mengsel en rol die in plasticfolie;

Stap3

Leg de "worsten"in de koelkast om op te stijven;

Stap4

Snijdt ze voor het serveren in plakken van 1 cm dik en leg die op een mooie serveerschaal.
Lekker als onderdeel van een Theetafel met meerdere soorten koekjes en Marokkaanse mintthee.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 31
Beoordeel dit recept

31 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (29)

  1. Geplaatst door chefkokkin aan 28-10-2005

    hoe smelt je de chocola ik probeer het vaak maar dan wordt het een papje!

  2. Geplaatst door IngridSaida aan 28-10-2005

    Je doet de chocolade (pure repen chocola) in stukken in een schaaltje en dat schaaltje zet je dan weer in een pan met heet water. Al roerende smelt de chocola. Wél goed blijven roeren zodat de chocola mooi glad wordt.

  3. Geplaatst door Jallie aan 29-10-2005

    jummieeeee:D:D inshaAllah ga ik dit maken voor l3ied.. hihi hopen dat het gaat lukken

  4. Geplaatst door saadia29 aan 29-10-2005

    Lekker hoor en makkelijk.

  5. Geplaatst door fessia aan 29-10-2005

    kan de ei wel zo rauw erin? Is het niet zo dat het dan gaat rotten?

  6. Geplaatst door Jallie aan 30-10-2005

    hey waar halen jullie je cacaoupoeder vandaan?? en wat voor cacaoupoeder gebruiken jullie.. (deze debiel doet alles met gesmolten chocolade hehe)

  7. Geplaatst door Jallie aan 30-10-2005

    en dan schrijf ik cacao nog verkeerd ook.. ye hbiela ben ik.. maar goed jullie begrepen het vast wel

  8. Geplaatst door risala aan 30-10-2005

    wat bedoel je met biscuit????

  9. Geplaatst door Jallie aan 30-10-2005

    ik denk dat ze die mariebiscuitjes bedoelt..

  10. Geplaatst door sofia aan 30-10-2005

    ik heb deze gisteren gemaakt…is heel goed gelukt en lekker waren ze hmmmm..thanks IngridSaida voor je recept

  11. Geplaatst door sofia aan 30-10-2005

    ja fessia die ei moet er zo in wel…ik heb de boter gesmelten dat kneed makelijker laat de boter wel eerst afkoelen anders bak het ei als nog…Jallie cacao kan je bijna bij elke super markt kopen op lidl na die verkoopt ze niet kost maar iets van 50 cent…He risala ik heb die hele goed kope bescuit koekjes zonder suiker gebruikt.tip laat de staaf minst een uur of 2 in de koelkast dat snij ook makelijker

  12. Geplaatst door missy aan 30-10-2005

    Als je dat allemaal mengt, wordt het mengsel niet slap of zacht om het tot een “worst” te krijgen?

  13. Geplaatst door fessia aan 30-10-2005

    Dank je wel Sofia, ik heb ze ook gemaakt gisteren en ze zijn erg lekker geworden. Missy als je houdt aan de hoeveelheden die boven worden gegeven wordt de “worst” niet slap, het verstijft ook in de koelkast. Ik heb ze ook heel even in de vriezer gedaan dat werkt net iets sneller.

  14. Geplaatst door zaja aan 31-10-2005

    ik ga ze zo maken ik hoop dat ze lukken want ik ben geen ster in koekjes!!

  15. Geplaatst door Annie aan 01-11-2005

    wat betekent au bain marie ??? k zie het zo vaak staaan aaahha

  16. Geplaatst door sofia aan 01-11-2005

    au bain marie betekent:in een kommetje en die in pannetje met koken water in

  17. Geplaatst door Boo aan 01-11-2005

    Salaam meid ik wilde vragen of je die pinda’s ook kunt vervangen in amandelen want ik hou niet van pinda’s en zoja blijft alles dan gewoon hetzelde in het recept? en dat ei moet dat er echt in?

    laat me even weten. Alvast bedankt

    groetjes
    fatiha

  18. Geplaatst door Jallie aan 02-11-2005

    persoonlijk vond ik met puur chocolade een beetje te sterk.. ze zagen er wel heel mooi uit en mn man vond ze ook wel lekker.. kan je deze koekjes ook maken met melkchocolade??

  19. Geplaatst door fessia aan 02-11-2005

    Salaam, ik heb de koekjes met melkchocolade gemaakt, dus dat kan.

    Fatiha, ik denk dat je de pinda’s gewoon met amandelen kunt vervangen, ben ik ook nog van plan om te doen.

    Groetjes..

  20. Geplaatst door Boo aan 02-11-2005

    Heey fessia ik heb ze vandaag samen met mijn mammie met amandelen gemaakt en ze daarna versierd met disco puntjes hihihi wij hebben ook een beetje kleurstof gebruikt. Het ziet er goed uit!!

  21. Geplaatst door Boo aan 02-11-2005

    Trouwens we hebben ze op een dienblad gemaakt en morgen gaan we het snijden dus niet in een rol

  22. Geplaatst door IngridSaida aan 03-11-2005

    Alle suggesties van de laatste reacties zijn allemaal goed. Je moet er gewoon ook je eigen fantasie bij gebruiken en dat lukt jullie aardig zie ik. Bedankt allemaal voor jullie goede ideeën…

  23. Geplaatst door kadilin aan 02-10-2007

    lekkere koekjes doen mij denken aan vroeger mijn moeder(nederlandse) maakte die altijd omdat wij in die tijd nog geen oven hadden.In die tijd waren er nauwelijks of geen marokkaanse vrouwen dus ook in Nederland gebruikte men dit recept Kijk eens hoe klein de wereld is

  24. Geplaatst door fati03 aan 09-10-2007

    IngridSaida, fekkas was heerlijk en super makkelijk te maken, dank daarvoor.

  25. Geplaatst door wafae_gril aan 09-10-2008

    MAAR ALS JE DIE CHOCOLADEFEKKAS VAST HOUD DAN GAAT HET ZOWIZOW IN JE HAND SMELTEN TOG DAAROM WIL IK HET NIET PROBEREN

  26. Geplaatst door nan_adu aan 01-11-2008

    Zou het mislukken als ik geen ei zou gebruiken?

  27. Geplaatst door moslima1997 aan 19-01-2009

    lekker hoor maar als ik na die reacties kijk dan zijn die 4 jaar gelden gemaakt woow

  28. Geplaatst door lalaaa aan 20-01-2009

    kan ik de ei vervangen door iets anders ik ben zwanger en wil geen rauwe ei eten en ik kan ook niet wachten naar de zwangerschap om ze te maken gr

  29. Geplaatst door leila_85 aan 25-09-2009

    Salam lalaaa, je kan de ei gewoon weglaten.!! Ik pas het pas geleden gemaakt zonder ei en het is gelukt :).. Extra honing bij toevoegen :)… Succes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.