Briwat met vis

2008-10-11
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Briwat is een gerecht uit de Marokkaanse keuken. Het is een bladerdeeggebakje, dat gevuld wordt met vlees, meestal lam,  kip.

Ingrediënten

  • 10 vellen filodeeg in de breedte doormidden
    2 eetlepels olijfolie
    1 blik tonijn uitgelekt
    250 gram middelgrote gamba's in plakjes
    1 ui fijngehakt
    half bosje Koriander fijngehakt
    2 theelepels knoflookpuree
    2 middelgrote aardappels gekookt en in blokjes
    2 theelepels citroensap
    1 eetlepel ras el hanout
    zout en peper
    1 ei geklopt

Werkwijze

Stap1

laat de vellen filodeeg ontdooien
bak in een ruime pan de ui, knoflook en de gamba's in de 2 eetlepels olijfolie voor 4 minuten, voeg de tonijn, aardappel en de koriander toe goed mengen en ras el hanout zout en peper toevoegen en op smaak brengen met het citroensap

mengsel laten afkoelen

snij de filodeeg vellen door midden

1 eetlepel van het mengsel per velletje en vouw ze in driehoekjes en plak het vast met het opgeklopte ei

ga hiermee door tot je alle 20 vellen hebt gebruikt

frituren in olie en goed laten uitlekken

eet smakelijk

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 36
Beoordeel dit recept

36 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Dieet

    Nee

Reacties (5)

  1. Geplaatst door oma aan 11-10-2008

    hmmmmm lekker

  2. Geplaatst door MAISAN aan 29-01-2009

    ziet er lekker gevuld uit..

  3. Geplaatst door koken20 aan 28-08-2009

    soo dat ziet er lekker uit

  4. Geplaatst door widyan aan 06-09-2010

    ziet er lekker uit

  5. Geplaatst door mocrogirlaza aan 08-07-2013

    lijk me lekkerr!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.