Amandel-appelbroodjes

2006-05-25
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
    150 gr amandelspijs
    1 appel
    (50 gr rozijnen, hoeft niet)
    Snufje kaneel
    1 zakje vanillesuiker
    1 eidooier
    Garnering:
    1 ei
    Suiker
    Amandelschaafsel

Werkwijze

Stap1

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en snijd ze dan in twee rechthoekjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng amandelspijs met eidooier, vanillesuiker en kaneel. Snijd de appel in ministukjes en doe dat (eventueel met de rozijnen) erbij en meng het goed. Laat het voor 10 minuutjes opstijven in de koelkast.

Klop het ei los. Verdeel de vulling in 12 bolletjes en leg op elk plakje deeg een bolletje. Klap dubbel en druk met een vork goed aan.

Bestrijk ze dan met ei en bestrooi met suiker en amandelschaafsel.

Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 26-05-2006

    Mijn man is gek op amandelspijs.
    Ik ga het een keer voor hem maken.

  2. Geplaatst door IngridSaida aan 31-05-2006

    Klinkt heerlijk; deze ga ik vast maken….bedankt voor het lekkere recept.

  3. Geplaatst door ellouisa aan 31-05-2006

    Graag gedaan dames, ze zijn heerlijk en snel. Weer iets handigs voor als je onverwacht bezoek krijgt of er is iets mislukt 😀

  4. Geplaatst door hind aan 01-06-2006

    Maak je dat amandelspijs zelf of koop je dat bij de Dirk of zo?

  5. Geplaatst door ellouisa aan 01-06-2006

    amandelspijs koop ik van baukje, bij de bakspullen in de supermarkt. Je kan het ook zelf maken van amandelen, suiker en kaneel gemalen. Bij sommige xenossen hebben ze een hele lading amandelspijs liggen die allemaal 1 euro per stuk kosten (normaal 3 euro). Je kan ze inrviezen en dan heel lang bewaren.

  6. Geplaatst door Timoucha aan 09-10-2006

    Ellouisa, petje af… ze zijn werkelijk waar heerlijk en simpel! Soukran!

  7. Geplaatst door troep aan 13-09-2009

    ik ga ze ook proberen dit is een aparte!!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.