Recept categorie: Nagerechten

Nagerechten - ook wel dessert of toetje - is een gang waarmee een maaltijd kan worden afgesloten. Vaak is deze zoet van smaak, maar er zijn ook hartige nagerechten. Bekende desserts zijn:

  • fruit
  • pudding
  • yoghurt
  • ijs
  • vla
Het toetje - of deftiger: dessert - na het hoofdgerecht kan worden genuttigd om meerdere redenen. Omdat het lekker is, maar het eten van een toetje met veel suiker en vet (bijvoorbeeld in vla en ijs) geeft ook een vol en voldaan gevoel aan het einde van een maaltijd.

Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

Marokkaanse Briwat met Amandelen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Leer hoe je authentieke Marokkaanse Briwat met amandelen maakt, ideaal voor feestelijke gelegenheden of als ...

Lees meer
Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Ontdek het recept voor Marokkaanse Seffa, een zoet gerecht met kaneel, poedersuiker en noten. Perfect ...

Lees meer
Vermicelli seffa als nagerecht

Vermicelli seffa als nagerecht

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(2.8 / 5)

Vorig weekend visite gehad, als hoofdgerecht tajine gemaakt met gedroogde pruimen en abrikozen met salades ...

Lees meer
Griesmeelcake met vanillevla

Griesmeelcake met vanillevla

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.3 / 5)

Griesmeelcake smaakt lekker zacht met smaak van vanille. Heerlijk met een glaasje Marokkaanse thee.

Lees meer
Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(4.3 / 5)

Recept van heerlijke maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade. Lekker met een kopje koffie of thee.

Lees meer
Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.1 / 5)

Het recept van Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom. Mille-feuille is een Frans gebakje waarvan de exacte oorsprong ...

Lees meer
Clafoutis van peren en frambozen

Clafoutis van peren en frambozen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.6 / 5)

Clafoutis van peren en frambozen. een heerlijke Franse gebak dat als nagerecht wordt gegeten. Het ...

Lees meer
Donuts met chocolade topping

Donuts met chocolade topping

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(3.9 / 5)

Het recept van donuts met chocolade topping. Deze zijn zo lekker, die moet je jezelf af en ...

Lees meer
Msemmen met amandelen en honing recept

Msemmen met amandelen en honing recept

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(2.5 / 5)

Het recept van msemmen met amandelen en honing. Heerlijke rghifaat voor bij de thee, deze kun ...

Lees meer
Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli

Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli recept

Waardering:(3.7 / 5)

Gedurende mijn tijd dat ik in Marokko heb gewoond heb ik dit gerecht veel gegeten ...

Lees meer