Ingrediënten
- 500 gr kipfilet in reepjes
1 grote ui
2 stengels bleekselderij
Peper en zout
(wok)olie
1 rode paprika
1 groene paprika
1 blik ananasstukjes
2 el bruine basterdsuiker
80 ml ketchup
125 ml kippenbouillon (gewoon 125 ml kokend water mengen met 1 blokje kippenbouillon)
1 el sojasaus
3 tl maizena
1 tl gemberpoeder
2 el azijn
Werkwijze
Stap1
Snijd de ui in kleine stukjes en bak ze met de kip in een wok met wat olie en zout en peper bruin en gaar. Haal het dan eruit.
Snijd de paprika's en bleekselderij in stukjes en roerbak deze in nog wat olie tot ze zacht zijn. Haal het dan eruit en doe het bij de kip. Laat de ananasstukjes uitlekken en bak ze in wat olie met 1 el suiker tot ze bruin zijn.
Meng de kippenbouillon met de ketchup, maizena, 1 el suiker, sojasaus, azijn en gember tot een papje.
Schep het kipgroentemengsel weer door de ananas en voeg het papje toe. Meng alles goed en breng het aan de kook.
Serveren met gekookte rijst of noedels (mie).