Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
100 gr boter + 50 gr voor de couscous
4 uien,in ringen
1 kip van 1,8 kg, verdeeld in 8 stukken
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kurkuma
1 mespuntje saffraan
1 kaneelstokje
500 gr rozijnen
1 eetlepel kaneel
2 eetlepels fijne suiker
2 eetlepels honing
500 gr couscous
Werkwijze
Stap1
Verhit de olie met boter in een couscouspan. Fruit de uiringen en voeg de stukken kip, de gember, kurkuma, saffraan, 1 eetlepel zout, 1 theelepel peper en het kaneelstokje toe.
Giet zoveel water in de pan dat alles net onderstaat.
Stoof de kip 20 min. Haal met een schuimspaan de uiringen uit de pan. Zet in een andere pan en voeg de rozijnen met twee grote lepels van het kooknat toe. (het water waar de kip in kookt).
Voeg kaneel, suiker en de honing toe en kook de rozijnen met de uiringen 5 min op laag vuur.
Bereid ondertussen de couscous.
Schep de couscous in een schaal en leg de kip en en de rozijnen met de uiringen erop.
Dit is niet de orginele foto maar een voorbeeld ervan.