Zoete broodjes

2005-10-12
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - half ltr. lauwe melk
    - theeglas zonnebloemolie
    - theeglas suiker
    - 1 ei
    - 1 1/2 eetlepel gist
    - 1/2 zakje bakpoeder
    - beetje zout
    - bloem
    - anijszaad

Werkwijze

Stap1

Doe de lauwe melk, olie, ei, suiker en zout in een kom. Meng dit goed door elkaar. zeef de bloem met de bakpoeder en gist er boven, kneed dit tot een zeer soepel deeg. LET OP!!! Het deeg mag niet te hard zijn, het moet wat plakkerig zijn. Laat het in een afgedekte kom, met een zak eromheen rijzen. ongeveer een uur.

Besmeer je handen met zonnebloem olie en maak van  het deeg, kleine bolletjes en leg ze op een bakplaat. Het makkelijkste is ze in aluminium bakjes te doen. Er passen er 9 op een bakplaat. Laat ze nogmaals goed rijzen. ongeveer een uur.

Verwarm de oven goed voor.

Bestrijk de broodjes met eidooier, en bak ze op 175 graden, ongeveer een half uurtje. Je ziet zelf wanneer ze een mooi goudbruin kleurtje hebben.

Dit zijn echt heerlijke broodjes, je moet er wel tijd voor nemen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 59
Beoordeel dit recept

59 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (37)

  1. Geplaatst door hind aan 12-10-2005

    Weet iemand op welk moment je de anijszaad in het deeg moet doen? Misschien lees ik er over heen maar ik kon dat niet vinden. Bedankt!

  2. Geplaatst door kookgek aan 12-10-2005

    dus je moet de gist met de meel doen je hoeft de gist niet eerst eerst met water te vermengen gewoon zo met de meel lost het wel op dan???

    groetjes kookgek

  3. Geplaatst door soulfa aan 12-10-2005

    anijszaad gooi je er tegelijk met de suiker in.
    Ik heb het hier over droge gist, die doe je er tegelijk met de boem in.

    Als je verse gist gebruikt los je die op in de melk.

  4. Geplaatst door hind aan 12-10-2005

    Djazzikallah Soulfa. Ik ga ze vanmiddag proberen te maken. Voor vanavond na het vasten.

  5. Geplaatst door kookgek aan 12-10-2005

    oke ik ga zo nu uitproberen voor vanavond zet dan ook de foto erop
    bedankt groetjes kookgek

  6. Geplaatst door ceuta aan 13-10-2005

    en ladys zijn ze gelukt?

  7. Geplaatst door Raya aan 13-10-2005

    Ziet er lekker uit!!
    Even een vraagje over dat theeglas zonnebloem olie…. bedoel je een marokkaans theeglas zo’n kleine?

  8. Geplaatst door soulfa aan 13-10-2005

    ja een marokkaans theeglas, wel goed vol.

  9. Geplaatst door hind aan 14-10-2005

    Ik heb ze gisteren gemaakt en ze zijn nog gelukt ook. Wij hebben dus iets lekkers voor bij de Harira vanavond.

  10. Geplaatst door niwahoo aan 16-10-2005

    hallo lieve zuster even over de gist bedoel je nou bakpoeder of gewoon gist die je altijd voor brood gebriukt alvast bedank

  11. Geplaatst door soulfa aan 17-10-2005

    gist die je voor brood gebruikt, ik gebruik gedroogde.
    maar ook bakpoeder noet er in.

  12. Geplaatst door Hajira aan 18-10-2005

    hoeveel meel moet ik er ongeveer in doen voor ik straks teveel doe???
    wil iemand het me zo snel mogelijk laten weten (of mailen naar real_m0cr0r0se@hotmail.com die o’s zijn nullen) wil ze graag zometeen maken…
    alvast bedankt lady’s ze zien er wel erg lekker uit….

  13. Geplaatst door soulfa aan 18-10-2005

    Je moet meel blijven toevoegen totdat je een goed deeg hebt.

  14. Geplaatst door tangia aan 19-10-2005

    ik ga ze straks ook maken inshaAllah!

  15. Geplaatst door saadia29 aan 19-10-2005

    Ik ga ze ook zo maken, maar ik heb geen anijs, is dat een probleem??

  16. Geplaatst door soulfa aan 19-10-2005

    Nee, kan prima zonder anijs.

  17. Geplaatst door fati aan 19-10-2005

    wat is anijszaad?

  18. Geplaatst door tangia aan 19-10-2005

    anijszaad is 7ebbet 7lawa..

    de mijne zitten nu in de oven

  19. Geplaatst door ceuta aan 20-10-2005

    en zijn ze gelukt wil ze ook maken straks

  20. Geplaatst door BugaBoo aan 22-10-2005

    En mislukt….de eerste plaat in ieder geval toen riep ik mn mama erbij en die kwam de boel redden..Je moet hele kleine bolletjes maken, anders krijg je plakdeeg van binnen, want ze zetten niet uit van binnen. Worden dus niet luchtig ofzo. En je moet ze een beetje platdrukken. Weinig deeg per bolletje dus, de tweede plaat is wel beter gelukt ze moeten nu koelen

  21. Geplaatst door women aan 23-10-2005

    ik ga ze ook maken jullie horen van me of het gelukt is ok

  22. Geplaatst door oem Yahya aan 11-01-2006

    ik heb ze gemaakt er vind ze erg lekker, alleen ze wilden niet echt rijzen en kreeg ze ook niet echt mooi rond, maar het ging natuurlijk om de smaak en die was prima.

  23. Geplaatst door Belgica aan 06-10-2006

    ik heb dit recept ook, had ze een keer uitgeprobeerd maar ze werden hard en hij rees ook niet, nu durf ik ze niet te maken :(:(;(

  24. Geplaatst door Belgica aan 06-10-2006

    ik heb dit recept ook, had ze een keer uitgeprobeerd maar ze werden hard en hij rees ook niet, nu durf ik ze niet te maken :(:(;(

  25. Geplaatst door soulfa aan 20-02-2007

    Hoe vloeibaarder het deeg, hoe zachter ze worden.

  26. Geplaatst door nadia20 aan 29-09-2008

    Slm dus het moet een beetje water zijn ofzo, bij mij zijn ze namelijk hard.

  27. Geplaatst door AmatoAllah aan 14-10-2008

    Asalaamo 3alaykom broeders en zusters ,, ik wil jullie erg bedanken voor al die lekkere recepten ,eerlijk gezegt ik heb nog geen uitgebrobeerd, gebrek aan tijd , ik ga ze zeker uitbroberen incha allah, HEEL erg bedankt wasalaamo 3alaykom 🙂

  28. Geplaatst door soulfa aan 13-11-2008

    nadia20, geen water maar melk. je moet het deeg heel plakkerig kneden. je maakt met olie aan je handen mooie bolletjes van

  29. Geplaatst door samira1978 aan 24-12-2008

    heey soulfa

    ik heb vandaag je broodjes gemaakt en wij vonden ze superlekker, maar die van mij blonken niet zoals op de foto, wat doe ik fout? te weinig eigeel?
    groetjes samira

  30. Geplaatst door juiken aan 13-02-2009

    salam alikom ik maak ze vaak en ze zijn lekker de kinderen vinden ook lekker

  31. Geplaatst door soulfa aan 08-04-2009

    Goed eigeel erop smeren, samira. dan moeten ze zo zijn zoals op de foto.

  32. Geplaatst door hananne aan 02-05-2009

    hallo
    ik heb die broodjes gemaakt maar toen ik ze heb gebakken plakte ze op de bakplaat ook al zijn ze gekookt ik kan ze er niet afhalen maar voor de rest zijn ze wel zacht en lekker

  33. Geplaatst door hananne aan 02-05-2009

    en eigeel was nog erger

  34. Geplaatst door gerda aan 06-09-2009

    kijk bij deze staan wel hoeveelheden

  35. Geplaatst door melahat aan 11-09-2009

    soulfa, moet de schaal niet besmeerd worden met olie?

  36. Geplaatst door charmoula aan 21-11-2010

    bakpapier; misschien een idee

  37. Geplaatst door Asli aan 13-05-2017

    Beetje vreemd recept want er staan geen eenheden bij. Hoeveel bloem?
    Een theeglas kan per formaat verschillen…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.