In het begin is het moeilijk om deze zachte chocoladebroodjes te maken. Maar ze zijn het waard. Mijn zoon is er gek op. Je krijgt er 10 broodjes van dit recept.
Ingrediënten
- - 300 gram patentbloem
- - 30 gram suiker
- - 10 gram gist
- - 150 gram boter
- - 10 cl melk
- - 2 eieren
- - 1 tl zout
- - reepjes pure chocolade
Werkwijze
Stap1
Zeeft het bloem op het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Doe daarin zout, suiker, melk en 1 ei. Meng alles door elkaar. Verkruimel de gist vervolgens doe het in de mensel
Kneed het deeg tot het een goed soepel deeg wordt. Maak er een grote "bal" van en laat het rijzen (2 uurtjes) onder een vochtige theedoek
Stap2
Als de deeg is gerezen is dan wordt ie heel dik en dan maak je van je hand een vuist en dan stomp je het weer plat. Vouw het deeg dubbel en dek het weer en laat het (1 uur) in de koelkast
Stap3
Pak de boter en druk het plat in een vorm van een vierkant. Rol vervolgens het deeg tot een vier kant en doe de boter erin
Vouw het deeg in drieen.
Rol het uit en vouw het weer in drieen.
Zet het deeg weer 30 min in de koelkast
Stap4
Rol het deeg uit tot een rechthoek. Snij hem door het midden. De ene lap in 5 stuks en de ander ook dan pak je een lapje de doe je er 2 reepje chocolade in en rol de lap op. Doe het ook met die anderen en leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met de andere ei en laat ze weer een uur rusten zo dat de volume verdubbelt
Stap5
Doe ze dan in de over op 200 graden als je een goeie oven hebt op 180 graden. Laat ze niet te donker worden.
Eetsmakelijk
bismiallh