Zelfgemaakte zachte chocoladebroodjes voor de kids

2010-02-20
  • Opbrengst : 10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 2:30 u
Beoordeel dit recept:

In het begin is het moeilijk om deze zachte chocoladebroodjes te maken. Maar ze zijn het waard. Mijn zoon is er gek op. Je krijgt er 10 broodjes van dit recept.

Ingrediënten

  • - 300 gram patentbloem
  • - 30 gram suiker
  • - 10 gram gist
  • - 150 gram boter
  • - 10 cl melk
  • - 2 eieren
  • - 1 tl zout
  • - reepjes pure chocolade

Werkwijze

Stap1

Zeeft het bloem op het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Doe daarin zout, suiker, melk en 1 ei. Meng alles door elkaar. Verkruimel de gist vervolgens doe het in de mensel
Kneed het deeg tot het een goed soepel deeg wordt. Maak er een grote "bal" van en laat het rijzen (2 uurtjes) onder een vochtige theedoek

Stap2

Als de deeg is gerezen is dan wordt ie heel dik en dan maak je van je hand een vuist en dan stomp je het weer plat. Vouw het deeg dubbel en dek het weer en laat het (1 uur) in de koelkast

Stap3

Pak de boter en druk het plat in een vorm van een vierkant. Rol vervolgens het deeg tot een vier kant en doe de boter erin
Vouw het deeg in drieen.
Rol het uit en vouw het weer in drieen.
Zet het deeg weer 30 min in de koelkast

Stap4

Rol het deeg uit tot een rechthoek. Snij hem door het midden. De ene lap in 5 stuks en de ander ook dan pak je een lapje de doe je er 2 reepje chocolade in en rol de lap op. Doe het ook met die anderen en leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met de andere ei en laat ze weer een uur rusten zo dat de volume verdubbelt

Stap5

Doe ze dan in de over op 200 graden als je een goeie oven hebt op 180 graden. Laat ze niet te donker worden.

Eetsmakelijk
bismiallh

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door azna aan 21-02-2010

    nou ik ben het nu aan het proberen wordt vervolgd.

  2. Geplaatst door akhiras aan 28-02-2010

    is er iemand die het heeft gemaakt?
    laat het anders weten .

    groetjes

  3. Geplaatst door juiken aan 07-05-2010

    hallo wat is stomp

  4. Geplaatst door hammoudi aan 24-05-2010

    hoi juiken
    als de deeg is gerijst den wordt ie heel dik en dan maak je van je hand een vuist en dan stomp je het weer in elkaar dus kneden groetjes

  5. Geplaatst door Moussie aan 29-01-2011

    Ik snap het gedeelte met de boter niet….
    Omdat er geen punten en komma’s staan is het een heel gepuzzel om het recept te begrijpen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.