Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Zelfgemaakte vanillevla

Zelfgemaakte vanillevla

Deze vanillevla is heerlijk romig en zacht, niet te zoet en smaakt heerlijk met rode bessen, aardbeien of frambozen.Gebruik hiervoor een echt vanillestokje en geen vanillesuiker voor het beste resultaat.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de melk in een pannetje (houdt 3 el melk apart). Snijd het vanillestokje open en haal de merg eruit, doe dit bij de melk. Doe ook het stokje erbij en breng het aan de kook. Laat het dan op middelmatig vuur 5 minuten koken.

Stap2

Roer de apart gehouden melk los met de custard en de suiker. Haal het stokje uit de melk.

Stap3

Doe de gekookte melk in een maatbeker en schenk voorzichtig de hete melk bij het custardmengsel terwijl je goed blijft roeren.

Stap4

Zet dan weer op het vuur en laat op laag vuur langzaam gaar worden, blijf roeren! Dit duurt een aantal minuten. Doe het dan in een schaal en leg er plastic folie op zodat er geen vel op komt.

Stap5

Laat dit afkoelen en serveer met bijvoorbeeld rode bessen, aardbeien of frambozen.

Mobiele versie afsluiten