Heerlijke zelfgemaakte kentuckyburgers, lekker voor bij de lunch, of als extra gerecht.
Ingrediënten
- - kipfilet (hoeveelheid naar eigen keus)
- 4 eieren
- 1 kom paprika chips (fijn gekruimeld)
- snufje zout (zout zit al in de chips)
- snufje peper, meer mag ook indien gewenst
- hamburgerbroodjes
- sla, tomaten, augurken, ui (wat je lekker vindt)
- cheddar kaas
- knoflooksaus, ketchup
Werkwijze
Stap1
Snijd de kipfilet in schijven, grootte ongeveer net als het hamburger broodje.
De kipfilet dient de dikte te hebben van een normale burger, plet deze indien te dik een beetje met een vlees hamer.
Strooi een beetje zout en peper op de stukken kipfilet. Kruimel de paprika chips fijn, hoewel het raar klinkt paprika chips als paneer te gebruiken komt het wel heerlijk uit. Kluts de eieren, en haal de kipfilets door de eieren.
Vervolgens haal je de filets door de fijn gekruimelde paprika chips, zet deze vervolgens in een ovenschaal.
Laat de filets lekker krokant worden op 220 graden in de oven, ongeveer drie kwartier. Controleer in de tussentijd of je een mooi goudbruine korstje ziet.
Snijd de hamburgerbroodjes open en zet een plakje cheddarkaas op een kant, doe de broodjes even in de oven tot de kaas een beetje smelt.
Doe de filets in het broodje met de gewenste toppings en saus. Kinderen vinden dit heerlijk.
Eet smakelijk.