Zelfgemaakte honing
2005-10-18- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 20m
Ingrediënten
- - 1 liter Water,
- 1 Kg Suiker
- 1/2 Citroen
- eventueel ook een teezakje
Werkwijze
Stap1
Snij de citroen in kwartjes. Giet het water in een kom samen met de suiker en de stukken citroen. Eventjes mengen, maar niet te hard roeren. Zet alles op een middenzacht vuurtje gedurende een uur. Het geheel mag nooit echt aan de kook gaan, gewoon zachtjes laten sudderen. De warme oplossing is nu lichtgeel. Haal de stukjes citroen eruit en laat de suiker-honing afkoelen.
Mocht je een donkerder kleur wensen met een appart smaakje. Doe dan een theezakje (best zwarte chinese thee die je in een witte doek wikkelt en dichtbindt) bij het water tijdens het zacht suderen. Verwijder het zakje nadat het geheel een uurtje heeft gesudderd.
Gemiddelde waardering
(4.2 / 5)
40 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005
ankje wel meid!!
mijn moeder maakte het altijd voor mij, maar het werd tijd dat ik het zelf leer
Geplaatst door jolinde aan 19-10-2005
dank je , zocht ik juist
Geplaatst door wassim aan 28-10-2005
wallahila, honing is ook duur tegenwoordig, kan ik die nu lekker zelf maken, thankssss groetjes samira, wassim is de naam van mijn zoontje
Geplaatst door karima aan 31-12-2005
die plaatje van die honing is donker gebruik jij zelf ook een theezakje of niet?
Geplaatst door oumhajar aan 15-01-2006
ja, ik doe er ook een theezakje bij.
Geplaatst door loulouM aan 22-01-2006
bij ons in marokko doen ze er cola bij voor de kleur
Geplaatst door vreesallah aan 06-09-2006
slm wr wb lijkt op de recept om hars te maken …;)