Ingrediënten
- Dit heb je nodig:
300 gram kippenvlees;
100 gram griesmeel;
3 puntjes -la vache qui rit- of -kiri-(Franse smeerkaas)
3 eieren;
2 eetlepels fijngehakte verse koriander en platte peterselie;
1 kippenbouillonblokje;
6 cl, zonnebloemolie;
3 tenen knoflook;
zout en peper naar smaak;
1/2 dessertlepel harissa (Noord-afrikaanse sambal);
paprika en -ras el hanout-(Marokkaans specerijenmengsel) naar smaak
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en vermaal alles met elkaar totdat je een homogeen mengsel krijgt.
Vet een lang vel plastic huishoudfolie in met wat olie en leg het kippenmengsel in het midden daarvan.
Rol het kippenmengsel zodanig op dat er een worst ontstaat en knoop de uiteinden van die worst goed dicht zodat er niets van de vulling ontsnappen kan.
Verpak de worst dan ook nog in aluminiumfolie en maak ook dat weer goed dicht.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de worst in een ovenschaal of braadslede en giet er zoveel water in totdat de worst voor 3/4 onder water staat.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten koken.
Controleer af en toe of de worst stevig begint aan te voelen.
Laat de worst als hij gaar is goed afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Lekker op brood of als hapje tussendoor.