Zelfgemaakte gekookte kippenworst
2011-02-05- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Ingrediënten
- Dit heb je nodig:
300 gram kippenvlees;
100 gram griesmeel;
3 puntjes -la vache qui rit- of -kiri-(Franse smeerkaas)
3 eieren;
2 eetlepels fijngehakte verse koriander en platte peterselie;
1 kippenbouillonblokje;
6 cl, zonnebloemolie;
3 tenen knoflook;
zout en peper naar smaak;
1/2 dessertlepel harissa (Noord-afrikaanse sambal);
paprika en -ras el hanout-(Marokkaans specerijenmengsel) naar smaak
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en vermaal alles met elkaar totdat je een homogeen mengsel krijgt.
Vet een lang vel plastic huishoudfolie in met wat olie en leg het kippenmengsel in het midden daarvan.
Rol het kippenmengsel zodanig op dat er een worst ontstaat en knoop de uiteinden van die worst goed dicht zodat er niets van de vulling ontsnappen kan.
Verpak de worst dan ook nog in aluminiumfolie en maak ook dat weer goed dicht.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de worst in een ovenschaal of braadslede en giet er zoveel water in totdat de worst voor 3/4 onder water staat.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten koken.
Controleer af en toe of de worst stevig begint aan te voelen.
Laat de worst als hij gaar is goed afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Lekker op brood of als hapje tussendoor.
Gemiddelde waardering
(3.2 / 5)
14 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door martine aan 08-02-2011
erg intressant:) hoe kom je erop, zou het met kipgehakt kunnen en het vlees moet rauw zijn als je het mengt toch!?!
Geplaatst door martine aan 08-02-2011
en ga zo door met je recpten zitten echt lekkere dingen tussen bedankt.
Geplaatst door amber20 aan 08-02-2011
Hallo Martine,
Je ou het ook met kant en klare kippengehakt kunnen doen…het moet wel fijngemalen zijn en ja, het gaat rauw in de plasticfolie want het wordt gekookt in de ovenschaal met water in de hete oven.