Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven
2018-02-04- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 2 personen
- Bereidingstijd : 20m
- Kooktijd : 45m
- Klaar in : 1:10 u
Recept van een heerlijke Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven. Dit kun je opdienen in een grote bord met saus daarop, de vis en bestrooi met beetje peterselie. Marokkaans brood natuurlijk niet vergeten 🙂
Ingrediënten
- - 2 grote stukjes zeebaars
- - 2 rode , 2 groene puntpaprika samen fijngesneden
- - 2 uien fijngesneden
- - 4 knoflookteentjes uitgeperst
- - Handvol koriander mehednous ( turks peterselie) samen fijngesneden
- - 2 ingemaakte citroenschil in fijne reepjes gesneden
- - Handvol olijven in stukjes gesneden
- - 75 ml olijfolie
- - 3 tomaten geschild en fijngemalen
- - 1 klein blik tomatenpuree
- - 1 visbouillonblok verkruimelt
- - 1 theelepel paprikapoeder
- - 1 theelepel komijn
- - Snufje saffraan
- - 1 koffielepel kurkuma
- - 1 koffielepel witte peper
- - 1 koffielepel gember
- - 1 koffielepel zout
- Marinade vis:
- - 2 eetlepel olijfolie
- - 1/2 citroensap
- - 1 theelepel sambal
- - 1 theelepel paprikapoeder
- - 1 theelepel komijn
- - Van elk 1/2 koffielepel: zout, gember en witte peper
Werkwijze
Stap1
Voor marinade vis: alles samen mengen Vis insmeren.
Stap2
Olie in tajinepan uien aanbakken dan paprikamix en look erbij 5 min stoven dan tomaten, kruiden, tomatenpuree , bouillonblok erbij doorheen mengen, deksel erop 15 min stoven.
Stap3
Ondertussen vis krokant aanbakken aan alle kanten in beetje zonnebloemolie.
Stap4
Citroenreepjes, olijven en koriandermix in de pan bijmengen daarop de vis leggen deksel erop en nog 20 min laten stoven op zacht vuur.
Stap5
Dien op in grote bord met saus daarop de vis en bestrooi met beetje peterselie ❤
Gemiddelde waardering
(2.6 / 5)
7 keer beoordeeld