Zebra cake

2010-11-14
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 4 eieren
    1,5/2 mokken suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 mok olie
    1 mok melk
    2 mokken bloem
    1 zakje bakpoeder
    ongeveer 4/5 eetlepels cacau

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven op 180 graden.

Eieren, Suiker en vanilie suiker schuimig mixen (minimaal 5min). Voeg de melk, olie toe en roer het even door de eieren.

Voeg de bloem en bakpoeder bij, het is beter dat je de bloem eerst zeeft.

Verdeel de beslag door tweeén, voeg bij de ene helft cacau en roer het goed, todat alles onder de cacau zit.

Het zebra effect gaat als volgt:
je schept bijv het beslag met cacau daar pak je 1 lepel van en doe het in het midden, pak dan 1 lepel van het witte beslag en doe het op het beslag met cacau en ga zoverder steeds vanuit het midden (bekijk de foto als je het niet zo goed begrijpt), het beslag verdeeld zich zo en krijg je z'n zebra effect.

Laat het bakken op 180 graden 40/45min

ik hoop dat jullie het een beetje begrijpen,
voor vragen kun je stellen bij de comments.
graag zou ik ook willen weten wie het gaat maken en of het gelukt is 😉

SUCCES!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 20
Beoordeel dit recept

20 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (13)

  1. Geplaatst door ILDIKO aan 15-11-2010

    Hallo koken 20! Ziet lekker uit.Ik heb al lang geleden deze lekkere taart gemaakt.zie in mijn fotoalbum, met blauwe glazuer en suikervisjes op.Zeer decoratiev maar omdat is zonder vullin is beetje droog smaakt daarom heb ik toen met glazuer gegarneert.Ik heb ook met het versie op: kwark.Die is netzo dekoratiev en niet droog lijkt.Cremig .Die ziet ook bij het fotos.Zie boven van het Chokoladetaart.Rezepten zou ik hier vertalen voor jullie. Groetjes!!

  2. Geplaatst door koken20 aan 17-11-2010

    hi,leuk dat je reageert graag zou ik ook jou recepten willen zien,ik heb ook de site bekeken maar heb helaas geen recepten kunnen vinden als je die even zou kunnen plaatsen 🙂
    de cake is helemaal niet droog de cake smaakt echt lekker de moeite waard om te proberen

    groetjes!

  3. Geplaatst door houdabak aan 18-11-2010

    hmmm ik ga hem vandaag uitproberen ik laat het jullie wel weten of hij goed is gelukt!!

  4. Geplaatst door koken20 aan 18-11-2010

    leuk! InschAllah lukt die 😉

  5. Geplaatst door shma1 aan 19-11-2010

    wat voor beker gebruikje?
    en wat is de inhoudtvan die beker?

  6. Geplaatst door koken20 aan 20-11-2010

    sorry is zeg het verkeerd ik bedoel een mok,hoeveel erin gaat weet ik niet,ik zal het inschAllah zo snel mogelijk melden

  7. Geplaatst door ILDIKO aan 20-11-2010

    Halloo! KOKEN 20 Ik bedoelde niet DAT het “echt”droog is, maar meestal als een beetje vulling zit intussen het caketje dan glijdt sneller naar beneden door je keel. hihi Ik hou ook zoo een cake-tje.Lekker ondertussen bij koffie.
    Ik heb te drukk in mijn leven en soms heb ik geen tijd meteen alle recepten te bijschrijven.Sorry!-maar komt nog WEL.Groetjes!

  8. Geplaatst door koken20 aan 20-11-2010

    haha ik begrijp wat je bedoeld ildiko 😉
    doe maar rustig aan,ik wacht wel 😛
    groetjes

  9. Geplaatst door koken20 aan 21-11-2010

    shma1 er gaat ongeveer 200ml in een mok

  10. Geplaatst door amazigh2010 aan 26-12-2010

    wil je me tovoegen amazigh2011@live.nl

  11. Geplaatst door koken20 aan 02-01-2011

    srry voeg liever geen mensen van internet :S toe als je wat wil vrage kan dat hier 😉

  12. Geplaatst door amazigh2010 aan 23-01-2011

    dames hebben jullie nog meer recepten ik ben man maar ik ben gek op koken

  13. Geplaatst door amazigh2010 aan 23-01-2011

    ik was mijn msn vergeten amazigh2010@live.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.