Het recept van super zachte Turkse broodjes met verschillende vullingen. Je kan Turkse kaas, gehakt, kipfilet of tonijn als vulling gebruiken. Mocht iets niet duidelijk zijn laat me het weten.
Ingrediënten
- Deeg:
- - 1 kilo meel
- - 500 ml lauwe melk
- - 250 ml zonnebloemolie
- - 1 blokjes gist van 42 gr
- - 2 eetlepels suiker
- - 2 theelepel zout
- - 100 ml volle yoghurt
- - 2 eieren alleen het wit, de dooier bewaren om mee aan het eind de broodjes mee te bestrijken
- Vulling:
- - Turkse kaas
- - gehakt
- - kipfilet
Werkwijze
Stap1
Alle deeg ingrediënten met elkaar mengen tot een heel soepel deeg. Laat het vervolgens een uurtje reizen. Daarna maak je er kleine balletjes van het deeg. Laat het weer een half uurtje rijzen.
Stap2
Vul je broodjes naar wens, denk dan aan Turkse kaas, gehakt of kipfilet.
Stap3
Bestrijk de broodjes met de eidooier! Strooi de maanzaad / sesamzaad er op. Laat ze vervolgens 10 min rusten.
Stap4
Doe ze daarna in de oven op 160 graden voor ongeveer 35 min (verschilt natuurlijk per oven). Geloof me, de broodjes zijn super zacht!! Mocht iets niet duidelijk zijn laat me weten....