Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Zachte Donuts met chocolade pasta heel erg lekker en mooi rond

Zachte Donuts met chocolade pasta heel erg lekker en mooi rond

Ik heb vandaag een paar cakejes gebakken en ik heb donuts gemaakt. Deze zachte donuts waren heel lekker en zacht. Dit recept is van Dina.  Ik heb het recept wel een beetje aangepast 🙂

De donuts krijg je rond middel van een klein beker te gebruiken en een kleine dopje.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Meng met je handen eieren, boter, vanille suiker, suiker, blokje gist en lauwe melk.
Je doet er dan elke keer bloem bij tussendoor doe je er ook zout bij.

Het kan zijn dat er een heel klein beetje bloem over blijft.
Het moet een soepele deeg zijn net als brood of zelf iets soepeler.

Je moet het niet te veel kneden. Kneed het tot alles goed opgenomen is en dan laten rijzen voor ongeveer 30 minuten of totdat het deeg verdubbeld is.

Stap2

Bestuif de aanrecht met meel en rol het deeg uit. Ongeveer 1 cm dik. Snij rondjes uit met de beker en maak gaatje in het midden met een dop. Laat het dan weer 30 minuten rijzen op bakpapier zodat het niet plakt.

Stap3

Je gaat ze nu bakken in olie op hoog vuur. Het bakt heel snel. Je laat ze dan afkoelen en dan kan je ze in chocoladeglazuur dopen.

Ik heb hier poedersuiker overheen gedaan en chocolade pasta gesmolten en ook eroverheen gedaan.

Je kan ook van te voren een siroop (zie recept hieronder) maken en daar moet je de donut heet in dopen .
Als je geen siroop of chocolade gebruikt dan moet je wel 3 eetlepels suiker in doen want anders is het niet zoet, maar het lekkerst is met siroop.

Stap4

Recept van siroop:
2 glazen suiker
1 glas water
1 eetlepel honing

Ongeveer een kwartier laten koken op laag vuur.

Mobiele versie afsluiten