Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Zachte broodjes met vulling – Bereidingsfoto’s

Zachte broodjes met vulling

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Aan de slag:
Mix de meel, zout, suiker en melkpoeder samen.
Doe de olie en het ei er bij.

Mix met een beetje lauw water de gist in een kommetje tot het soort van 1 geheel word en doe het dan bij de meel mix.

Doe beetje bij beetje water bij de Meelmix en meng het samen tot 1 geheel en kneed het dan tot een soepele deeg.


150 ml water ga je zo ie zo helemaal gebruiken. Misschien wil je iets soepeler doe er dan beetje water bij.

Heb je een kneed machine nog beter natuurlijk.

Dek de bak af met een keukendoek en laat het voor ongeveer 1 uur rijzen (kan minder zijn) tot de deeg zeg maar verdubbeld is.


Zie voorbereidings- foto's voor meer uitleg!

Als de deeg is gerezen, maak je bolletjes en leg het op een bestuifde met meel keukentafel.


Pak een bolletje die overigens heel soepel is en maak het met je hand of met deeg roller zoals ik doe iets breder.

Maak aan de bovenkant van het stuk deeg sneetjes met een mesje.


Aan de onderkant van het deeg zet je wat vulling met mate!



Draai het deeg helemaal over de vulling heen en rol dan helemaal verder.



Knijp de uiteinden goed dicht en buig dan je staaf die je dus hebt opgerold en zie het effect dat je krijgt.



Zet het op een bakplaat met bakpapier op. Voor de kleur smeer je wat eigeel er op.



Bak het af in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 15 min. Kan minder zijn maar kan ook langer zijn. Ligt aan je eigen oven! Dus gewoon ff kijken of het al goud bruin is.

De broodjes zijn goed als ze zacht van smaak zijn en de deeg ook en de volgende dat ook nog steeds.. Als je natuurlijk over hebt!

Besa7a en Eetsmakelijk!

Mobiele versie afsluiten