Ingrediënten
- Amandelolie (in het bakschap van de supermarkt)
1 pak lange vingers
4 sinaasappels
4 repen melkchocolade
Amandelschaafsel
melk
enkele takjes munt
Hulpmiddelen: Diepe glazen schaal. Kleine pan en grote pan voor het verwarmen van de chocoladerepen.Schaaf of foodprocessor.
Werkwijze
Stap1
Rasp de schil van 2 sinaasappels. Verwarm de chocoladerepen au bain Marie. Voeg een scheutje (warme) melk toe.Schil de sinaasappels en verdeel ze in partjes. Ontpit de partjes.Schaaf de amandelen grof.
Bestrijk een diepe glazen schaal met amandelolie. Beleg de bodem met lange vingers. Leg hierop een laagje sinaasappelpartjes. Bestrijken met de au bain Marie gesmolten chocolade. Daarop weer een laag lange vingers en een laag sinaasappelpartjes en bestrijken met chocolade. Herhaal dit enkele malen. De laatste keer het restant van de chocolade erover.Daarop de sinaasappelrasp en het amandel schaafsel.
Versier met wat takjes munt en laat opstijven in de koelkast.
Koel serveren!