Ingrediënten
- Wortelsalade:
* 600 gram wortels
* 3 teentjes knoflook
* 3 eetlepels azijn
* 1 theelepel komijnzaad
* 2 eetlepels olijfolie
* 2 takjes peterselie
* 2 takjes koriander
* zout en peper
Olijvensalade:
* 2 groene paprika's
* 2 gele paprika's (rood of oranje is ook goed)
* 2 eetlepels azijn
* 3 takjes peterselie
* 2 takjes koriander
* 400 gram paarse olijven (zonder pit)
* zout en peper
* 1 eetlepel olijfolie
Werkwijze
Stap1
Wortelsalade, schil de wortels, was ze en snijd ze overlangs in vieren. Pers de knoflook.
Breng in een pan water aan de kook, doe er de wortels en de knoflook in en laat ongeveer 20 minuten koken.
Laat de wortels goed uitlekken, schep ze in een schaal, giet de azijn erover, bestrooi naar smaak met komijn, peper en zout en voeg de olijfolie toe.
Spoel de peterselie en de koriander af, dep droog en hak fijn. Bestrooi er de wortels mee. Schep voor het dienen alles goed door elkaar.
Olijvensalade, schil de paprika’s of leg ze even op de gril en ontdoe ze van het schilletje. Snij de paprika in lange slierten. Verhit de olie en verwarm de slierten paprika hier in, tot ze zachter worden. Haal ze eruit en laat ze even uitlekken.
Schep ze in een schaal en meng hierbij de gewassen olijven. Voeg de azijn toe en meng het geheel goed door elkaar, voeg er de gehakte peterselie en koriander. Voeg tot slot zout en peper toe voor de smaak en meng het geheel goed door elkaar.