Ingrediënten
- 1 struik paksoi
1 zakje Amoy WOk Express woksaus (smaak: oester-knoflook)
Ongeveer 300-400 gr Chinese eiermie (noedels)
300 gr biefstuk of bieflapjes (dunne biefstukjes zijn dat)
3 bosuitjes
1 rode paprika
3 el (wok)olie
Werkwijze
Stap1
Snijd het vlees in reepjes en bak het in de (wok) olie goudbruin in ongeveer 5 minuutjes. Als je wokolie gebruikt, krijgt je vlees een heerlijke smaak, maar je kan ook gewoon zonnebloemolie gebruiken.
Snijd de paprika in stukjes en bak deze even mee. Was de paksoi en snijd het groene gedeelte in reepjes (het witte gedeelte gebruik ik nooit, is veel te hard en niet lekker). Voeg dit toe aan het vlees-paprikamengsel en bak het mee tot het heel klein is geworden (is al in een paar minuutjes).
Maak ondertussen de mie volgens de verpakking. Doe de woksaus door het vleesmengsel en meng het er goed door.
Mie afgieten en door het mengsel scheppen. Even doorwarmen en dan serveren.
Bestrooien met de bosuitjes, die je in ringetjes hebt gesneden.