Ingrediënten
- *90 gram zachte roomboter
*70 gram suiker
*1 zakje vanillesuiker
*2 eieren
*50 ml Crème fraîche
*mespunt zout
*50 gram ongezouten pistachenoten
*130 gram witte chocolade
*60 gram bloem
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix in een kom de zachte roomboter met de suiker en de vanille suiker.
Voeg er de eieren, de creme fraiche en het zout aan toe en mix goed door elkaar.
Hak de pistachenootjes fijn (of iets grof, naar gelang je smaak).
Smelt de witte chocolade 'au bain marie' of in de magnetron.
Meng de gesmolten witte chocolade, de gehakte pistachenootjes en op het laatst de bloem door het beslag en mix alles goed door.
Doe het beslag in een vierkante met boter ingevette en met bloem bestoven bakvorm.
Bak de cake in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Laat de cake 3 minuten afkoelen voordat je 'm uit de vorm haalt.
Laat geheel afkoelen op een rooster en snijd de cake dan in vierkante blokjes. Bestuif die met poedersuiker.