Witte chocolade – Pistachecake
2008-10-15- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- *90 gram zachte roomboter
*70 gram suiker
*1 zakje vanillesuiker
*2 eieren
*50 ml Crème fraîche
*mespunt zout
*50 gram ongezouten pistachenoten
*130 gram witte chocolade
*60 gram bloem
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix in een kom de zachte roomboter met de suiker en de vanille suiker.
Voeg er de eieren, de creme fraiche en het zout aan toe en mix goed door elkaar.
Hak de pistachenootjes fijn (of iets grof, naar gelang je smaak).
Smelt de witte chocolade 'au bain marie' of in de magnetron.
Meng de gesmolten witte chocolade, de gehakte pistachenootjes en op het laatst de bloem door het beslag en mix alles goed door.
Doe het beslag in een vierkante met boter ingevette en met bloem bestoven bakvorm.
Bak de cake in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Laat de cake 3 minuten afkoelen voordat je 'm uit de vorm haalt.
Laat geheel afkoelen op een rooster en snijd de cake dan in vierkante blokjes. Bestuif die met poedersuiker.
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
11 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door wafae_gril aan 16-10-2008
hmmm ziet lkkr uit
Geplaatst door sadiye aan 16-10-2008
😀
Geplaatst door leimoen aan 15-11-2008
Is het niet nodig om bakpoeder te gebruiken? Dat gebruik je toch meestal in een cake??
Geplaatst door sadiye aan 15-11-2008
nee dat is niet nodig maar als je het toch wilt gaan gebruiken kan 😀
Geplaatst door oemchahid aan 22-11-2008
hay,hoe groot is ide bakvorm die jij hebt gebruikt?
Geplaatst door sadiye aan 22-11-2008
22 cm
Geplaatst door prinsesje_bloom aan 25-11-2008
Hallo,
zou je dit recept ook met gewone chocolade kunnen maken?
Gr.
Geplaatst door leimoen aan 25-11-2008
Hallo,
Nog bedankt voor je reactie. Ik heb de cake gemaakt en heb er een theelepel bakpoeder in gedaan. Hij viel erg in de smaak bij iedereen. Bedankt voor je recept!!
Geplaatst door sadiye aan 25-11-2008
ben blij dat jullie het lekker vonden.
Geplaatst door Noor Imane aan 05-09-2009
Hallo,
Je hebt het over 50 gram creme fraiche, kun je mij misschien vertellen hoeveel ml dat is? Op de creme fraiche staat de hoeveelheid in ml aangegeven vandaar mijn vraag. Alvast bedankt voor de moeite. Groeten, Noor Imane.
Geplaatst door sadiye aan 05-09-2009
hoii noor imane is een foutje moet 50ml zijn
Geplaatst door Noor Imane aan 11-09-2009
Bedankt Sadiye!
Geplaatst door troep aan 07-01-2010
hallo
heb 2 keer gemaakt het is allebei de keren niet gelukt!!!!! het is te vettig help
Geplaatst door Ouafila aan 28-06-2010
Wat een lekkere cake!!
Voor het eerst gemaakt en hij is gelijk gelukt. Mijn (vrouwelijke) gasten wilden allemaal het recept. Sadiye, bedankt!
Geplaatst door sadiye aan 25-08-2010
😉