Warme Marokkaanse bloemkoolsalade

2013-09-30
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    - 1 bloemkool;
    - 1 koffielepel komijnpoeder;
    - 1 koffielepel paprikapoeder;
    - 1 teen knoflook;
    - 1 eetlepel tomatenpuree;
    - fijngehakte platte peterselie;
    - fijngehakte verse koriander;
    - peper en zout naar smaak;
    - 1 eetlepel olijfolie.

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze.
Kook de roosjes in water met wat zout gaar.
Laat ze goed uitlekken.

Doe ze dan weer terug in de pan en voeg er de specerijen, de geperste teen knoflook, de tomatenpuree, de fijngehakte platte peterselie en verse koriander en de olijfolie aan toe.

Plet met een vork de gekookte bloemkoolroosjes en schep alles goed door elkaar.

Verhit dit mengsel nog 5 minuten al omscheppend op laag vuur.

Maak op smaak met peper en zout.

Dien warm op met daarbij lekker vers Marokkaans brood.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.