Warme frankfurters en aardappel-mosterdsalade, is echt een pittige salade maar heerlijk, vooral als je er een lekkere knapperige stokbroodje bij neemt……..
Ingrediënten
- - 1 kg aardappels (kriel) ongeschild in vieren gesneden
- 550 gr frankfurters ( kun je bij de turk kopen )
- 1 el maïsolie
- 3 lente-uitjes, gehakt
- 2 stengels selderij, fijngehakt
- 125 ml zure room
- 3 el Zaanse mosterd
- 2 el verse bladpeterselie, gehakt
Werkwijze
Stap1
Kook de aardappels 10-15 minuten, of totdat ze bijna gaar zijn (prik met een vork om te zien of ze gaar zijn). Laat ze uitlekken. Laat de frankfurters 5 minuten sudderen in een pan met water, laat ze uitlekken en houd ze warm.
Verwarm de olie in een grote bakpan, laat de peterselie, lente-ui en selderij 2 minuten op een vuur zacht worden. Voeg de zure room en mosterd toe. Snijd de worstjes schuin in stukjes van 2 cm. Doe ze in de pan met de aardappels.
Breng de salade op smaak met zout en peper en schep hem voorzichtig rond.........
Eet smakelijk