Ingrediënten
- 6 eigeel / eidooiers
250 gram boter
half zakje bakpoeder
soepkom suiker
500 gram walnoten
caramelVulling1
potje bebogeen, is caramel te koop bij Super de Boer.
Nootjes, bijv. gehakte ongezouten pinda's of
Caramel opwarmen in magnetron of in een bak warm water op het vuur.
walnoten of pinda's door de de caramel roeren
Caramelvulling 2
Blikje Nestle, zoete condensmelk van friesche vlag
Blikje(ongeopend!!) in water in snelkookpan voor een uur laten koken, dan krijg je ook caramel.
nootjes door de caramel roeren
chocoladevulling
chocoladerepen aubain-marie smelten
nootjes erdoor heen roeren
Werkwijze
Stap1
Ik heb een elektrische walnoten maker:
- maak de boter met je hand of mixer romig en zacht.
- roer de suiker door de boter
- gooi het eiwit weg of hergebruik het.
- doe het eigeel bij de boter en roer goed door.
- Voeg beetje bij beetje meel toe, totdat je een mmoi zachten soepel deeg hebt.
- Vorm er kleine balletjes ter grootte van een olijf van.
- Stop ze in de wafelmaker en doe deze dicht.
- Als het lampje uitgaat kan je ze er voorzichtig uit halen.
- Werk ze allemaal af.
- Vul ze met de vulling die je wil
- leg er een halve walnoot op, of dicht ze door 2 helften tegen elkaar te plakken