Walnotenkoekjes
2006-03-21- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Dessert, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 6 eigeel / eidooiers
250 gram boter
half zakje bakpoeder
soepkom suiker
500 gram walnoten
caramelVulling1
potje bebogeen, is caramel te koop bij Super de Boer.
Nootjes, bijv. gehakte ongezouten pinda's of
Caramel opwarmen in magnetron of in een bak warm water op het vuur.
walnoten of pinda's door de de caramel roeren
Caramelvulling 2
Blikje Nestle, zoete condensmelk van friesche vlag
Blikje(ongeopend!!) in water in snelkookpan voor een uur laten koken, dan krijg je ook caramel.
nootjes door de caramel roeren
chocoladevulling
chocoladerepen aubain-marie smelten
nootjes erdoor heen roeren
Werkwijze
Stap1
Ik heb een elektrische walnoten maker:
- maak de boter met je hand of mixer romig en zacht.
- roer de suiker door de boter
- gooi het eiwit weg of hergebruik het.
- doe het eigeel bij de boter en roer goed door.
- Voeg beetje bij beetje meel toe, totdat je een mmoi zachten soepel deeg hebt.
- Vorm er kleine balletjes ter grootte van een olijf van.
- Stop ze in de wafelmaker en doe deze dicht.
- Als het lampje uitgaat kan je ze er voorzichtig uit halen.
- Werk ze allemaal af.
- Vul ze met de vulling die je wil
- leg er een halve walnoot op, of dicht ze door 2 helften tegen elkaar te plakken
Gemiddelde waardering
(3.7 / 5)
19 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Romaisa aan 22-03-2006
Ik ben helemaal weg van jouw electrische walnotenijzer. Zou je me willen vertellen waar je die vandaan hebt??
Vast heel erg bedankt!!
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 23-03-2006
Je kon hem een tijd terug bij Neckerman krijgen, maar ik weet niet of dat nog steeds zo is.
Ik heb hem bij http://www.bader.com besteld, dan krijg je hem thuis bezorgd.
Ik heb hem voor 49.95 gekocht, nu is hij goedkoper.
Geplaatst door prinses nisrin aan 28-03-2006
mmhhh lekker zeg chokran bezaf voor jou recept keuken princes
Geplaatst door mellia aan 29-03-2006
waar koop je die caramel want heb bij super de boer gekeken maar daar hebben ze het niet
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 30-03-2006
Je kan ook zelf caramel maken:
1 blikje condensmelk
3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
50 gram boter
Doe de boter, suiker en condensmelk samen in een pan met stevige bodem.
Zet het vuur laag en blijf de hele tijd roeren.Na een paar minuten, wordt eht caramel.
Je meot als het nog niet dik is het vuur uit doen, want de caramel wordt na dat je de pan van het vuur hebt gehaald vanzelf dikker.
Doe de pan op een andere pan met gekookt water en vul nu je koekjes.
Geplaatst door mellia aan 30-03-2006
dat duurt denk ik echt lang ik ga verder zoeken of ik het in andere winkels kan kopen. Maar jij haatl het zeker bij super de boer
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 30-03-2006
Nee, hoor dat duurt niet lang. Ongeveer 5 minuten.
Ik koop het bij Super de Boer.
Geplaatst door mellia aan 30-03-2006
ik heb die bebogeen gevonden het is gewoon broodbeleg als ik dat eerder had geweten dan had ik het nu al thuis hahaha bedankt voor je advies madame cuisine
Geplaatst door faam aan 03-05-2006
dank je MADAM CUISINE ik had maanden naar dit apparaat gezocht bedankt.
Geplaatst door ♥btissame♥ aan 08-02-2012
Salaam, hoe noemt die machine eigenlijk en faam waar heb je die gevonden x
Geplaatst door ♥btissame♥ aan 08-02-2012
Salaam allemaal na een tijdje zoeken heb ik het gevonden http://www.nl.neck.be/produkt/produkte.mb1?fh_url=fh_eds%3D%25c3%259f%26fh_view_size%3D12%26fh_start_index%3D24%26fh_sort_by%3D-reduction_rate%26fh_secondid%3D152770720%26fh_lister_pos%3D24%26fh_location%3D%252f%252fnm%252fnl_BE%252fcategories%253c%257bnm_152351012%257d%252fcategories%253c%257bnm_152351012_152351362%257d%252fcategories%253c%257bnm_152351012_152351362_152649523%257d%26fh_refview%3Dlister&pcon=pr btissame
Geplaatst door Lola aan 27-09-2016
Hoelang blijven deze koekjes goed? Hoelang op voorhand kan ik ze maken 🙂
Ziet er heerlijk uit!