Ingrediënten
- Voor het deeg heb je nodig:
750 gram meel (ietsjes minder kan ook, het deeg moet soepel zijn.)
250 gram boter (bleu band) gesmolten. (niet de kuipjes maar de blokken)
1 thee glas olie
125 gram suiker
halve zakje bakpoeder
250 gram gemalen walnoten (niet te fijn, laat er kleine stukjes in zitten.
Voor de garnering:
Poedersuiker
Halve walnoten
Werkwijze
Stap1
Doe in een teiltje de gesmolten boter.
Voeg 1 theeglas olie erbij
Doe dan de 125 gram suiker erbij
Goed roeren
Doe het halve zakje bakpoeder erbij.
Doe dan de gemalen walnoten erbij
Weergoed roeren
Voeg dan beetje bij beetje de meel toe. (het deeg kan een beteje kruimelig zjn)
Verwarm de oven op 200 graden
Vorm kleine bolletjes (of groot, ligt eraan hoe groot je ze zelf wil hebben)
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Druk voorzichtig de halve walnoot in het koekje. (er kunnen scheuren in hetdeeg komen, maar dat hoort zo)
Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
Als ze een lichtbruine kleur hebben kan je de bakplaat eruit halen
LET OP: ga niet aan de koekjes zitten want dan vallen ze uitelkaar.
Als ze afgekoeld zijn, dan worden ze stevig
Foto komt zo