Walnotenboter -fekkas van choumicha

2006-03-21
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 350 gram meel , zo staat het in het recept, maar je moet meer meel toevoegen, tot je een zacht deeg hebt.
    250 gram boter
    100-150 gram gemalen suiker (ze zijn heel zoet)
    150 gram walnoten
    2 eieren
    vanillesuiker
    eiwit en suiker.

Werkwijze

Stap1

zachte boter goed mengen met je hand.

Eieren 1 voor 1 toevoegen en elke keer goed mengen.

Suiker doorheen roeren

walnoten

en dan het meel, beetje bij beetje.

mooie staven van vormen en dan in pakken in folie

Laten rusten in de koelkast, voor een half uurtje of langer.

De staven door het eiwit rollen en bestrooien met suiker.

Plakjes van snijden en in de oven bakken op 175 graden. Ze moeten wel wit blijven.

Ze zijn wel erg zoet, maar met de combi van walnoten si dta wel lekker.
als je niet van zoet houdt dan kan je 100 GR. suiker gebruiken.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 20
Beoordeel dit recept

20 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door asi aan 05-06-2006

    ik heb ze vandaag gemakt ze zijn gelukt en lekker. maar ze blijfen zagt is dat zo horted of aleen bemee.denk u voor het recept.

  2. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-06-2006

    nee, ze blijven niet zacht.
    Bij mij waren ze hard, niet te hard.

    Misschien heb je te weinig meel gebruikt.

  3. Geplaatst door sadiye aan 26-08-2010

    weet iemand wat gemalen suiker is? :S

  4. Geplaatst door gerda aan 27-08-2010

    mischien poedersuiker….

  5. Geplaatst door sadiye aan 06-02-2011

    mmmm lekker bedankt gerda ik denk idd dat ze poedersuiker bedoelt ik wil deze maken maar hoe moet die walnoten zijn hoe groot?

  6. Geplaatst door sadiye aan 06-02-2011

    mmmm lekker bedankt gerda ik denk idd dat ze poedersuiker bedoelt ik wil deze maken maar hoe moet die walnoten zijn hoe groot?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.