Ingrediënten
- *250 gram zachte boter
*2 eieren
*3 waterglazen meel
*1 pakje bakpoeder
*1 eetlepel suiker
*1 waterglas gemalen beetje grofgehakte walnoten kan ook met gemalen amandelen half bij half.
Voor de siroop:
*3 waterglazen suiker
*3 waterglazen water
*sap van een halve citroen
Werkwijze
Stap1
Mix alle deegbenodigheden bijelkaar als laatst doe je de gemalen walnoten erdoorheen. Maak 3 ballen van het deeg en laat het 10 minuten rusten.
Leg je bakpapier op een bakblik en maak van de deegbollen lange staven niet te dun gewoon normaal endan snij je ze schuin uit(gewoon zo groot als een koekje)Als je ze nog kleiner wil hebben snij ze dan nog een x doordehelft want ze lopen ook uit.
Dan bedek je de bakblik met bakpapier. Bak ze op 180 C totdat ze beetje goudbruin zijn niet heel donker.
Maak de siroop en doe alle dingen in een pan en laat het koken endan op zacht vuur laat je het nog ong 3 minuutjes koken en laat het lauw worden.
Haal de koekjes uit de oven en doe gelijk de siroop eroverheen zet het dicht met een dienblad en laat het uurtje intrekken.
Doe er geraspte cocosnoot overheen..