Walnootkoekjes

2005-10-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 3 eieren
    - 250 gr. boter
    - 5 etl. poedersuiker
    - 1 tl. kaneel
    - 1/2 zakje bakpoeder
    - bloem
    Voor de vulling:
    - 1 blikje nestle
    - witte chocolade
    - walnoten

Werkwijze

Stap1

Meng in een kom de boter, eieren suiker en kaneel. voeg de bloem en bakpoeder toe tot je een zacht deeg hebt. Goed kneden.

Maak kleine balletjes, vul hiermee het walnootpannetje, bak ze op matig vuur. Maak de vulling, doe de neslte blikje in een snelkookpan zo'n 45 minuten, vul hiermee de walnootkoekjes. Bestrijk ze met witte chocolade en plak er een walnoot op. Klaar.

Deze koekjes zijn heel lekker.

Je moet een speciaal walnootpannetje hiervoor hebben. Ik plaats daar de foto nog van. Ik heb het pannetje in Marokko gekocht, maar ik hoorde dat ze hier in Beverwijk ook te koop zijn.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 33
Beoordeel dit recept

33 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (25)

  1. Geplaatst door Shnieula aan 07-10-2005

    hmmm lekker

  2. Geplaatst door Shnieula aan 07-10-2005

    Laat het pannetje zien?

  3. Geplaatst door nadia aan 14-10-2005

    ben benieuwd….

  4. Geplaatst door lalahnia aan 18-10-2005

    Kun je me aub specefiek uitleggen hoeveel gr. bloem in deze walnootkoekjes moet. veel dank

  5. Geplaatst door soulfa aan 19-10-2005

    bloem moet je blijven toevoegen totdat je een soepel deeg hebt.

  6. Geplaatst door mia1981 aan 19-10-2005

    Kan iemand me zeggen waar ik zo’n toestel kan kopen bij ons in belgië …?

  7. Geplaatst door dikratoen aan 19-10-2005

    Deze wil ik al een hele tijd maken, thnx voor het recept! Maar hoe lang hou je ongeveer dat pannetjes boven het vuur? En maak je dan ook cirkelachtige bewegingen, om te voorkomen dat de koekjes in het midden wel gaar worden en aan de randen niet, of is dat niet echt nodig omdat het pannetje niet zo groot is?

  8. Geplaatst door soulfa aan 19-10-2005

    Je draait het pannetje af en toe om.

  9. Geplaatst door dikratoen aan 24-10-2005

    Nog een vraagje, als je geen snelkookpan hebt kan je het dan gewoon in een steelpannetjes ‘opwarmen’?

  10. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 24-10-2005

    Ik heb een electrische walnotenpan, ideaal!!!!
    Ik heb hem besteld bij Bader voor 49.95, nu is hij in de aanbieding voor 34.95.

    of op http://www.bader.com

  11. Geplaatst door dikratoen aan 25-10-2005

    ziet er goed uit, wat doe/kan je er nog meer mee maken? Maar had iemand nog antwoord op mijn vraag..??

  12. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 25-10-2005

    Ik maak altij op deze manier mijn caramel: wacht ik ga het receptplaatsen
    onder de naam caramel.

  13. Geplaatst door Touria aan 25-10-2005

    Dat lijkt mij op een poffertjes toaster toch?

  14. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 25-10-2005

    Nee, het is geen poffertjestoaster.
    Je kan er wafels mee maken en walnootkoekjes.
    Er zit een ijzerplaat in, waar kleine walnootvormpjes in zitten.
    Je stopt een klein beetje deeg in elk vormpje en je klapt het rooster dicht na 3 minuten heb je halve walnoten.
    die kun je vullen met van alles en nog wat.

  15. Geplaatst door miss_rif22 aan 26-10-2005

    en wat kost zo pan dan!!!

    ik heb er eentje van me sgoonzus gekregen een soort ijzere plaat en dat moet op het vuur!!

  16. Geplaatst door sweetangelhanan aan 16-11-2005

    hey, madame cuisine ik wil je wat vragen ik wil die ook kopen die walnotenpan alleen jij zei dat je het van bader had gehaald kun je me misschien vertellen waar die bader ligt

  17. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 16-11-2005

    Je kan ze hier bestellen:
    http://www.bader.com, ze bezorgen thuis.
    Hij kost nu 39.95

  18. Geplaatst door ceuta aan 16-11-2005

    Ja ik heb ook zon electrische pan veel beter als die op het vuur hoor ik veel dames zeggen!!
    Maar nog vraagje jij hebt halve als je helen wilt moet je dan de andere helft er aan plakken?En ziet dat er dan mooi uit of is half mooier bedanktt

  19. Geplaatst door mellia aan 28-03-2006

    ik heb deze ook pas bij bader besteld maar heb het nog steeds niet ontvangen hoe lang duurt zon bestelling op hun site kon ik dit niet terugvinden. madam cuisine hoe lang heeft het bij jou geduurd

  20. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 28-03-2006

    Bij mij was het binnen 3 dagen binnen

  21. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 28-03-2006

    Ceuta, ik maak altijd halve.
    Vind ik mooier dan hele, en je krijgt er meer uit.
    Je plakt gewoon 2 halven tegen elkaar en dna heb je een hele, door een halve te vullen met caramel en nootjes plakt de ander er zo op.

  22. Geplaatst door yasmina aan 03-09-2006

    ziet Lekker uit, ik wil insha Allah maken

  23. Geplaatst door yasmina aan 20-10-2006

    met mij walnootpännetjes geen probleem en ook geen vastplak.. makkelijk los via bakspray :H

  24. Geplaatst door wassim aan 28-09-2008

    salam wat voor boter gebruik je hiervoor, en moet je de boter ook smelten of niet?

  25. Geplaatst door amri aan 31-10-2008

    salam waar kan je die walnootmachine kopen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.