Ingrediënten
- 125 ml melk
250 gr bloem (kan meer zijn, tot je een goed deeg krijgt)
1 ei
40 gr zachte boter
Snufje zout
10 gr gedroogde gist (2,5 tl ongeveer)
50 gr suiker
Voor de vulling:
1 pakje banketbakkersroom van baukje
400 ml water
Vruchten naar keuze (ik heb aardbeien en ananas gebruikt)
1 vlaaivorm (ik heb die van blokker, die is 28 cm)
Werkwijze
Stap1
Meng de bloem met gist en suiker. Klop de melk met het ei los en klop de zachte boter erdoor. Doe het snufje zout er ook bij.
Maak een kuiltje in de bloem en giet hierin de vloeistof, kneed het tot een zacht en soepel deeg (10-15 minuten). Laat het dan 30 minuten rijzen. Kneed het nog even door en rol het dan uit met behulp van wat bloem. Rol het tot een cirkel die net iets groter is dan je vlaaivorm. Bekleed de vorm hiermee.
Mix de banketbakkersmix met het water door elkaar en laat het 5 min opstijven. Bestrijk hiermee de bodem en bak de taart 40 minuten op 175 graden gaar.
Laat hem afkoelen en versier hem met de vruchten.