Ingrediënten
- - 35 g custard
- 35 g suiker
- 450 ml melk
Voor de garnering:
- 1 abrikoos
- 125 g frambozen
- 1 witte druif
Werkwijze
Stap1
Roer de suiker door de custard. Neem 6 eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel. Verwarm de rest van de melk. Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de melk. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het nog 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.
Spoel een glazen schaal en 2 eierdopjes uit met koud water en doe de pudding hierin. Zet deze pudding gedurende minstens 4 uur in de koelkast. Haal de pudding uit de koelkast en leg een diep bord omgekeerd op de schaal, draai nu de schaal op zijn kop (bord goed tegen de schaal drukken; vraag of iemand je hierbij helpt). Draai nu de eierdopjes om op de rand van het bord zodat je de oren van de beer kan vormen. Je pudding is nu klaar om te versieren.
Was de abrikoos, laat deze goed uitlekken, haal de pit eruit, snijd deze in vier delen en gebruik hem als ‘binnenkant’ van de oren en als ‘wenkbrauwen’.Vorm van de frambozen het gezicht van de beer. Was de druif en leg deze als ‘tong’ onderaan de mond van de beer.