Volkorenteshnift – Ftira – khobz de almaqla

2013-03-25
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 300 gr bloem
    - 300 gr volkorenbloem
    - 10 gr droge gist
    - koffielepel zout
    - eetlepel suiker
    - eetlepel olie
    - 250 ml lauw water
    - 200 ml lauwe melk

Werkwijze

Stap1

Doe eerst je bloem, volkorenbloem, gist en suiker in een kom en giet er de lauwe melk over, begin te kneden met 1 hand... Daarna de olie.....

Giet nu beetje per beetje je lauw water erbij, en als laatst je zout.

Kneed verde met één hand, maak grijpbewegingen, dit moet geen deegbal worden maar meer een iets papperig deeg.

Laat het nu een uurtje rijzen in je oven ( winddicht)

Daarna vorm je met behulp van smida 2 broden.

Je drukt deze plat en laat ze nogmaals rijzen ( 40 min)

Bakken in een pizzapan of maqla.

Bestrijken met wat olie.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.