Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

Het recept van vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen. Heerlijk Marokkaans gerecht. Lijkt op Seffa, maar hier wordt vogeltongetjes gebruikt in plaats van vermicelli.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Meng alle marinade ingrediënten (zie hier boven) samen tot marinade. Kip ermee insmeren in pan doen en nachtje in koelkast laten.

300 ml water bijdoen in pan en kip gaar laten koken, halverwege omdraaien +/_ 45 min.

Stap2

Kip op bakpapier op bakplaat leggen , besmeer met mengsel van 1 koffielepel kipkruiden+ 1 theelepel boter doe in oven op 175 gr en laat mooi goudbruin bakken +/_ 15 min.

De saus in de pan door een zeef doen in ander kleiner pan en gezeefde saus 30 min op zacht vuur laten inkoken.

Stap3

Uiensaus:
Olie in pan ui erin op heel zacht vuur stoven 20 min dan de kruiden en water bijdoen opnieuw 30 min stoven af en toe roeren , gewassen rozijnen en suiker bijdoen nog 10 min bijstoven.

Stap4

Pasta in grote kom daar de olie over gieten goed mengen en in stoommand 20 min stomen.
Pasta in vergiet doen en goed uitspoelen zodat de olie weg is.
Pasta terug in kom overgiet met kokend water tot alles onderstaat laat 10 min staan doe in vergiet zodat water eruit is en terug in stoommand 30 min stomen,
Terug in kom 1groot glas kokend water bijmengen 10 min staan en terug 30 min stomen.
Pasta in kom +4 eetlepels vloeibaar boter bijmengen.

Stap5

Groot bord daarop de pasta dan lichtjes rondom beetje saus op in het midden uienmix daarop de kip doe ook beetje saus op de kip en versier rondom met geschilde gebakken amandelen,poedersuiker en kaneel.

Mobiele versie afsluiten