Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Vlees tajine met groenten

Vlees tajin met groenten

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

  • Was het vlees en laat het uitlekken.
  • Doe olie in de pan
  • Leg het vlees in de pan en bak het om en om op laag vuur.
  • Zout het vlees en voeg de saffraan erbij.
  • Snij de ui door de helft en dan in dikke reepjes.
  • Laat de ui glazig worden.
  • strooi alle kruiden bovenop het vlees.(het vuur moet laag zijn).
  • Ontvel 1 tomaat en snij deze in 8 blokjes.
  • Hak de kesbour/mahdnouz fijn, strooi het op het vlees.
  • Laat dit voor 10 minuten op laag vuur sudderen.
  • Kook water en voeg netzoveel toe tot het vlees onderstaat.
  • Lat het vlees voor ongeveer een uur tot 1, 5 uur koken.
  • Was en snij de groenten.
  • Rasp de wortels en snij deze in tweeën.
  • Leg de wortels op het vlees en laat ze garen.
  • Ontvel de andere tomaat en snij deze fijn boven op de groenten.
  • Snij de kweeperen in 4-en en haal de binneste harde kern eruit.
  • Kook de kweeperen in een pannetje met water gaar, voeg een lepel suiker en een theelepel kaneel toe en laat het water verdampen en laat ze carameliseren.
  • Kook de pruimen totdat ze heel zacht zijn.
  1. Proef de saus van het vlees, voeg eventueel zout toe.
  2. Check met een mes of het vlees gaar is.
  3. Check dan ook de wortels.
  4. Voor het opdienen van het bord":
  5. Schep de wortles op een klein bordje.
  6. Strooi wat sesamzaadjes over de pruimen.
  7. Leg het vlees in een groot bord.
  8. Leg de wortels rond het vlees.
  9. Leg tussen elke wortel, een stuk kweepeer.en evnetueel een pruim.
  10. Bak een handvol pruimen en leg deze midden bovenop het vlees.

Bessah wa ragha!

Eet smakelijk.

Mobiele versie afsluiten