Traditioneel Marokkaans recept wat ook veel op feesten word geserveerd!
Ingrediënten
- - Kilo schapenvlees liefst zonder bot.
- Halve bos mahdanous (peterselie)
- 2 uien
- kaneel
- zout
- gemberpoeder
- half zakje saffran
- suiker
- halve zak barkok (gedroogde pruimen)
- wat sesamzaad gebakken
- amandelen ontveld en gebakken
Werkwijze
Stap1
Je doet in een pan wat olie daar de vlees in en de mahdanous de ui en de kruiden.. Dan zet je hem op vuur en laat je ff aan bakken en doet er wat suiker bij. Dan als goed aangebakken is water erbij en gaar laten worden.. Als nodig is water bij doen..
Vervolgens doe je in een andere pan wat water en de barkouk en suiker en theelepel kaneel en laat je zachtjes staan..
Als het vlees gaar is, doe je het even in de oven zodat hart korstje opkomt, en in de saus van de vlees doe je de pruimen, als klaar is die je marka (saus) op bord dan de vlees en de pruimen erover heen en versieren met de amandelen en op de pruimen doe je wat sesamzaad!