Ingrediënten
- 500 gr mosselen
ong 350 gr zwaardvis ( of een andere stevige witte vis) in blokjes gesneden
350 gr inktvis
een stuk of 25 grote rauwe garnalen
een blik ontvelde tomaten
en drie grote tomaten
drie a vier grote uien en heel veel knoflook 5 a 6 teentjes
een geroosterde paprika
scherpe paprikapoeder
chilipoeder
( ev nog andere kruiden naar smaak)
zout
olijfolie
koriander en peterselie
een envelopje echte saffraan (dus niet die spaanse goedkope kleurstoftroep) hihi
Werkwijze
Stap1
doe de fijngesneden uien met de olijfolie en de knoflook in de pan lat dit op laag vuur ong 15 a 20 min zacht worden
doe dan de tomaten (ontveld en fijngesneden) erbij en de tomaten uit blik knijp ik uit zodat de meeste pitjes en het meeste vocht weg is dat erbij het dikke sap wat in het blik zit gooi ik er wel bij
dan voeg ik kruiden toe, de bosjes fijngehakte koriander en fijngehakte peterselie en de geroosterde paprika
dit laat je nog een half uur 45 min stoven
dan voeg je de vissoorten erbij en dan laat je dit nog een half uur op laag vuur stoven tot de vis gaar is en de mosselen open zijn
lekker met friet sla en marokkaans brood