Ingrediënten
- eenuitje
bosje peterselie
2 teentjes knoflook ( als je niet van knoflook houd kan je het ook weglaten)
2 ons gekookte mosselen ( koop je kant en klaar bij de visboer)
2 ons gepelde middelgrote garnalen
2 ons visfilet ( b.v.kabeljauwfilet)
2 visbouillonblokjes
z eetlepels bloem om te binden
Werkwijze
Stap1
BISMILLAH
fruit het uitje in een heel klein beetje olie
( tip; doe er een snufje zout bij dan branden ze niet aan)
laat de knoflook op het laatst even meefruiten
stukjes visfilet even licht meebakken
1 1/2 liter kokend water toevoegen
visbouillonblokjes toevoegen
gesneden peterselie toevoegen
ongeveer 15 minuten laten koken op een laag vuurtje
pas op het laatst de garnalen en mosselen toevoegen, die zijn immers al gekookt.
2 eetlepels bloem oplossen in een beetje koud water en deze al roerend toevoegen aan de warme soep.
i.p.v. te binden met wat bloem kan je ook een handje rijst meekoken
VISBOUILLON, kan je overigens ook heel goed zelf maken van bijvoorbeeld een grote vissekop of de schalen van garnalen. Je kookt deze gewoon samen met peterselie een grof gesneden wortel een tomaat zout en kruiden ( b.v. peper, karmoen ; zinsjabar of gewoon een beetje van die gemengde kruiden) naar eigen smaak en laat dit een uurtje trekken . Zeef dit en je hebt een heerlijke visbouillon
lekker als tussendoortje of als voorafje bij een vismaaltijd