Vissoep met mosselen en garnalen
2007-10-06- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- eenuitje
bosje peterselie
2 teentjes knoflook ( als je niet van knoflook houd kan je het ook weglaten)
2 ons gekookte mosselen ( koop je kant en klaar bij de visboer)
2 ons gepelde middelgrote garnalen
2 ons visfilet ( b.v.kabeljauwfilet)
2 visbouillonblokjes
z eetlepels bloem om te binden
Werkwijze
Stap1
BISMILLAH
fruit het uitje in een heel klein beetje olie
( tip; doe er een snufje zout bij dan branden ze niet aan)
laat de knoflook op het laatst even meefruiten
stukjes visfilet even licht meebakken
1 1/2 liter kokend water toevoegen
visbouillonblokjes toevoegen
gesneden peterselie toevoegen
ongeveer 15 minuten laten koken op een laag vuurtje
pas op het laatst de garnalen en mosselen toevoegen, die zijn immers al gekookt.
2 eetlepels bloem oplossen in een beetje koud water en deze al roerend toevoegen aan de warme soep.
i.p.v. te binden met wat bloem kan je ook een handje rijst meekoken
VISBOUILLON, kan je overigens ook heel goed zelf maken van bijvoorbeeld een grote vissekop of de schalen van garnalen. Je kookt deze gewoon samen met peterselie een grof gesneden wortel een tomaat zout en kruiden ( b.v. peper, karmoen ; zinsjabar of gewoon een beetje van die gemengde kruiden) naar eigen smaak en laat dit een uurtje trekken . Zeef dit en je hebt een heerlijke visbouillon
lekker als tussendoortje of als voorafje bij een vismaaltijd
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
2 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door kadilin aan 07-10-2007
vergeten ! als je geen rijst toevoegd, kan je de soep een beetje binden met 2 eetlepels bloem oplossen in koudwater en dan door de hete soep roeren
Geplaatst door kadilin aan 07-10-2007
het recept heb ik inmiddels aangepast
Geplaatst door saida84 aan 01-02-2009
kan je ook alleen met tomaat bereiden, dat je dan tomaten soep hebt met vis???