Ingrediënten
- 1 zak kabeljauwfilet (in de supermarkt verkrijgbaar)
1 zak pangafilet (in de supermarkt verkrijgbaar)
2 zakken soepgroenten (voorgesneden (fijn) uit de supermarkt)
Viskruiden (voor gebakken vis, deze zijn zoutig)
mihoen (handjevol)
Peper
Bladerdeeg (de kleine vierkantjes, blauwe verpakking van 50 vellen)
Bloem en water (voor het papje om de loempia's dicht te plakken)
Werkwijze
Stap1
Snij de visfilet in blokjes en bak deze in een laagje olie met de viskruiden. Laat ze uitlekken
Wok de soepgroenten in een heel klein beetje olie met de viskruiden. laat ze uitlekken.
Kook de mihoen 5 minuten in water en spoel deze met koud water af in een vergiet. Scheur deze in kleine stukjes met de hand of een schaar.
Doe de uitgelekte vis, de uitgelekte groenten en de mihoen samen in een teil. Doe hier peper bij en meng alles goed door elkaar.
Maak het papje (bloem en water) klaar om de loempia's dicht te plakken
Leg de bladerdeeg in de vorm van een ruit voor je neer en vul deze, aan jouw kant, met het mengsel. Vouw de punt van de bladerdeeg die naar je toelicht over de mengsel heen. Vouw dan de twee zij-flappen naar binnen. Smeer de onderste punt met het papje en rol de loepia dicht.
Laat ze eerst goed opdrogen voordat je ze goudbruin bakt.
Lekker met Loempiasaus
Eet ze!!
Je kan ook andere soorten vis erin verwerken, maar mijn ervaring leert dat het die ene bijzondere smaak dan verliest.
Het is ook een aanrader om deze in te vriezen. Zo heb je altijd wel een home-made dish voor als je geen tijd hebt!!