Ingrediënten
- 1/2 kg wijting
1/2 aardappelen
1 eetlepel fijngehakte peterselie
3 fijngehakte knoflookteentjes
zout
1 koffielepel milde peper(paprika)
1/2 koffielepel komijnpoeder
1 losgeklopt ei
1 kom fijn griesmeel
olie om te frituren
Werkwijze
Stap1
Maak de wijting goed schoon, haal de buikholte van de vissen leeg en verwijder de graten, haal met behulp van een lepel het visvlees van de huid, maak het vlees fijn met een vork of met je handen.
Kook de aardappelen, scil en snijd ze in kleine stukken, en maak er puree van.
Doe het visvlees in een schaal en voeg de aardappelenpuree, de fijngehakte peterselie, de fijndgehakte konoflookteentjes, zout de paprikapoeder en de komijn aan toe, meng alles goed en maak er balltjes van in de vorm van een cilinder.
Haal de balletjes door het los geklopte ei en daarna door de griesmeel, bak de balltjes in de wwarme olie aan alle kanten goudkleurig, laat de balltjes op keukenpaier uitlekken en dien ze warm op.
succes!