Ingrediënten
- Voor 2 bastilla's heb je nodig:
2 pakken filodeeg
boter
hele fijne vermicelli
1 kilo garnalen
500 gram gamba's
1 pakjes surimisticks
1 kilo inktvis
knoflook
paprikapoeder
2 kabeljauwfilets
1 kilo champignons
1 prei
1 ui
peterselie
viskruiden van verstegen (AH)
spaanse peper of sambal
komijn
peper
zout
bakpoeder
maizena
saffraan
meel
Werkwijze
Stap1
Haal de filodeeg uit de vriezer en laat het ontdooien
Maak de vis schoon en snijd de kabeljauwfilet in blokjes, ongeveer 250 gram van de inktvis snijd je in ringen voor de garnering. En de rest van de inktvis snijd je in kleine blokjes. De surimi ook in blokjes snijden. De vis bij elkaar in een sausje van olijfolie, peper, viskruiden, paprikapoeder, knoflook, peterselie, komijn en sambal of hete spaanse pepertjes. De vis laten marineren.
Snijd de ui in blokjes en fruit dit in een koekepan met olijfolie, doe er na een paar minuten reepjes prei bij voeg een beetje zout en peper. Nadat het gaar is uit laten lekken in een vergiet.
In een pan de champignonblokjes in boter laten koken, ook dit in een vergiet uit laten lekken.
De vis ongeveer 3 min. laten koken en het vocht opvangen in een kom, de vocht kook je de vermicelli in en laat je even in de vermiceli trekken.
De boter smelten. In een bakblik met bakpapier ongeveer 3 lagen filiodeeg, hierop doe je een deel van de vulling (champignons, vis, prei, ui en vermicelli mengen). Deeg naar besmeren met de gesmolten boter, weer een laag over het deeg, weer besmeren en dit telkens herhalen. De bastilla in de oven bakken. Eerst een tijdje met folie.
Een sausje maken van ongeveer 1 theelepel maizena, 4 eetlepels meel, een beetje saffraan, peper, zout, een theelepel bakpoeder en een beetje water. Hier de gamba's en de intvisringen in dompelen en in olie bakken. Je kan ook uiringen gebruiken i.p.v inktvisringen, is ook lekker.
Als je bastilla eruit haalt, kan je de gamba's en inktvisringen als garnering gebruiken en eventueel surimisticks en citroenschijven.
Eet smakelijk!