Ingrediënten
- Ingrediënten
400 g kabeljauwfilet
1 theelepel zout
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 sjalotjes, gesnipperd
1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 limoen, schil geraspt (rest wordt niet gebruikt)
1 ei
100 g bloem
100 ml zonnebloemolie
Materialenkeukenmachine, hapjespan
Werkwijze
Stap1
Bereiden
Vaak worden deze visballetjes gemaakt van gezouten vis, maar van verse vis zijn ze ook lekker. Pureer de kabeljauwfilet in een keukenmachine met het zout, knoflook, sjalot, rode peper en geraspte limoenschil. Meng ei en bloem erdoor en maak van het mengsel met vochtige handen 12-16 kleine balletjes. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de balletjes (in porties) in 3-4 minuten rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de visballetjes met sambal of pikante salsa uit een pot.