Visballetjes

2006-10-05
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten
    400 g kabeljauwfilet
    1 theelepel zout
    1 teentje knoflook, fijngehakt
    2 sjalotjes, gesnipperd
    1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
    1 limoen, schil geraspt (rest wordt niet gebruikt)
    1 ei
    100 g bloem
    100 ml zonnebloemolie
    Materialenkeukenmachine, hapjespan

Werkwijze

Stap1

Bereiden

Vaak worden deze visballetjes gemaakt van gezouten vis, maar van verse vis zijn ze ook lekker. Pureer de kabeljauwfilet in een keukenmachine met het zout, knoflook, sjalot, rode peper en geraspte limoenschil. Meng ei en bloem erdoor en maak van het mengsel met vochtige handen 12-16 kleine balletjes. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de balletjes (in porties) in 3-4 minuten rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de visballetjes met sambal of pikante salsa uit een pot.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

    Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

  • Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

    Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

  • Tonijnrolletjes zoo simpel maar super lekker

    Tonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker

  • Mini broccoli taartjes - quiches van 12 cm met room

    Mini broccoli taartjes – quiches van 12 cm met room

  • Loempia met gehakt

    Loempia met gehakt

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door Juffie aan 06-10-2006

    Moet de vis al gebakken zijn? Lijkt mij dat ze niet snel gaar worden in zo een bal?

  2. Geplaatst door Cinderella aan 07-10-2006

    Neen de vis hoeft niet gebakken te zijn. Als ze in de olie gaan dan zijn ze als het goed is als gaar. Maarre je kunt ook eerst de vis bakken en daarna in de olie gooien, maar dan heb e wel de kans dat de inhoud erg slap wordt.

  3. Geplaatst door Cinderella aan 07-10-2006

    Neen de vis hoeft niet gebakken te zijn. Als ze in de olie gaan dan zijn ze als het goed is als gaar. Maarre je kunt ook eerst de vis bakken en daarna in de olie gooien, maar dan heb e wel de kans dat de inhoud erg slap wordt.

  4. Geplaatst door Juffie aan 10-10-2006

    Nee, ik denk dat je de inhoud gewoon goed moet laten uitlekken

  5. Geplaatst door sara38 aan 07-11-2009

    ik heb ze gemaakt ,ze zijn heel makelijk te maken.en nog lekker ook;

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.